Metro-portal.hr

objavljeno 31.07.2010. 09:48:00
HAK

Svi krenuli na Jadran, u prometu gužve od ranog jutra

Na jadranskoj magistrali (D8) od Novog Vinodolskog do Senja i na Krčkom mostu zbog bure je zabranjen promet za autobuse na kat, motocikle i vozila s kamp prikolicama

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Marko Miščević/CROPIX)

Promet je pojačan na autocesti A1 u smjeru mora, kolona vozila koja ulazi na autocestu stoji već na zagrebačkoj obilaznici kod motela Plitvice, a usporeno se prometuje i zagrebačkom obilaznicom iz smjera Buzina prema naplati Lučko, izvijestio je Hrvatski autoklub (HAK).

Gust je promet i na autocesti A3 Bregana-Lipovac u smjeru istoka te na A 2 Zagreb-Macelj i A 4 Zagreb-Goričan u smjeru Zagreba. Na naplati Sveta Helena na izlazu s autoceste A4 kolona vozila duga je oko 1 km.

Na jadranskoj magistrali (D8) od Novog Vinodolskog do Senja i na Krčkom mostu zbog bure je zabranjen promet za autobuse na kat, motocikle i vozila s kamp prikolicama (I. skupinu). Zbog jakih udara vjetra na autocesti A1, od vijadukta Božići do tunela Sveti Rok brzina vožnje ograničena je na 80 km/h.

Zabrana prometovanja za teretna motorna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona danas je do 14 sati, a u nedjelju od 12 do 23 sata na važnijim državnim cestama: D8 (Jadranska magistrala) D9 (Metković-Opuzen) D21 (Kaštel-Kanfanar) D66 (Pula-Labin-Opatija) D23 (Žuta Lokva-Senj. Na autocestama i na Ličkoj magistrali (D1) nema zabrana.

Za sav promet zatvorena je dionica državne ceste D 1, od Karlovačke ulice do spojne ceste sa Jadranskom avenijom (Puškarićeva ulica). Obilazak je Jadranskom avenijom i preko čvora Lučko. Putnički je promet pojačan na ulazu na GP-ima Bregana, Goričan, Macelj, Kaštel, Pasjak i Rupa, a na Bajakovu u oba smjera. Trajekti plove prema redu plovidbe. (hina/metro-portal)

31.07.2010. 09:48:00
http://metro-portal.hr/svi-krenuli-na-jadran-u-prometu-guzve-od-ranog-jutra/45436/