Metro-portal.hr

objavljeno 03.06.2010. 15:18:45
PLES U ISTRI

Svetvinčenat festival od 23. do 27. srpnja

Ovogodišnji Festival plesa i neverbalnog kazališta održat će se po 11. put

svetvinčenat
svetvinčenat (Svetvinčenat festival)

Festival plesa i neverbalnog kazališta Svetvinčenat u kratkom se roku definirao kao jedna od atraktivnijih manifestacija u regiji, okupljajući brojne plesne umjetnike, pedagoge, stručnjake, kritičare, programatore i brojnu publiku.

Ovogodišnji festival, osim na dosadašnjim lokacijama - Kaštel, trg i okolne ulice, programe će predstaviti i u Kulturnom centru, zametku sanjanog Mediteranskog plesnog centra.

Novi prostori za ples, znak je saživljavanja lokalna zajednica s Festivalom te njegova prepoznavanja kao mjesta vlastitog identiteta te daljnjeg razvijanja, suradnje i prepoznavanja.

Hrvatska selekcija, izbor iz recentne produkcije, biti će predstavljena u većem broju nego prije, a najavljuje i neka nova imena te zaokrete na domaćoj sceni.

Od domaćih autora i grupa nastupiti će Masa company Ognjena Vučinića i Aleksandre Mišić te BADco s Ligom vremena, a od međunarodnih gostovanja najavljeni su Bitef teatar iz Srbije, Transit dansa iz Španjolske, FOLKLOUR iz Slovenije, FLOW MO CREW iz Finske koji će voditi i hip-hop radionicu.

Site-specific radove i instalacije predstavit će Mirco Arcese iz Italije, Henrik Kaalund iz Njemačke.

Detaljan program i raspored bit će objavljeni na službenim stranicama festivala.  

http://www.svetvincenatfestival.com/home.php

03.06.2010. 15:18:45
http://metro-portal.hr/svetvincenat-festival-od-23-do-27-srpnja/41677/