Metro-portal.hr

objavljeno 31.05.2010. 14:04:47
31. SVIBNJA

Svečano obilježen Dan Zagreba

Josipović je naglasio da je doba recesije prilika da se promisli razvoj grada i da u tome razvoju sudjeluju i struka i građani

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Tomislav Serdar/Cropix)

Povodom Dana grada Zagreba, 31. svibnja, i svetkovine Majke Božje od Kamenitih vrata, zaštitnice grada, danas je u Starogradskoj vijećnici održana svečana sjednica zagrebačke Gradske skupštine kojoj je bio nazočan i hrvatski predsjednik Ivo Josipović, predsjednik Hrvatskog sabora Luka Bebić, izaslanik premijerke ministar uprave Davorin Mlakar i drugi, a gradskim zastupnicima obratili su se i gradski čelnici predsjednik Skupštine Boris Šprem i gradonačelnik Milan Bandić.

Hrvatski predsjednik Ivo Josipović, podsjetivši kako je donedavno i sam sjedio u skupštinskim klupama, kazao je kako mu je čast što je bio gradski zastupnik. Utvrdio je kako je doba recesije prilika da se promisli razvoj grada i da u tome razvoju sudjeluju i struka i građani te da tradicija velikih projekata, koju su vodili veliki gradonačelnici, bude nastavljena.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić ustvrdio je kako je sretan što ima priliku voditi grad Zagreb u prijelomnim vremenima njegova razvoja, te dodao je kako je svatko dobronamjeran može reći da je u to vrijeme puno učinjeno. Zbog dobrobiti Zagreba pozvao je na više odgovornosti i konsenzusa, a manje stjecanja sitnih političkih bodova.

Predsjednik Gradske skupštine Boris Šprem kazao je kako Dan grada Zagreba vidi kao intimni doživljaj, kako vidimo i ovih svibanjskih dana u burnim zbivanjima u središtu grada, leži na srcu Zagrepčana". Pozvao je građane, koji kako je rekao očigledno imaju smisao za uočavanje problema našeg grada i artikulaciju svojih stajališta da također sudjeluju u radu svojih vijeća gradskih četvrti i mjesnih odbora.

Zaslužnim građanima danas su svečano dodijeljene nagrade grada Zagreba. Prije svečane sjednice, gradsko izaslanstvo koje je predvodio gradonačelnik Milan Bandić položilo je vijence i zapalilo svijeće za preminule branitelje, građane Zagreba./hina/metro-portal)

31.05.2010. 14:04:47
http://metro-portal.hr/svecano-obiljezen-dan-zagreba/41384/