Metro-portal.hr

objavljeno 15.10.2013. 09:03:00
KRIZA

Sve više muškaraca javlja se za čudne poslove

Muškarci se sve više javljaju na oglase za posao osobnog asistenta ili tajnice, koji su do sada bili gotovo isključivo ženski

Poslovi se više ne biraju
Poslovi se više ne biraju (Arhiva)

Podjela na muške i ženske poslove sve se više briše, a razlog je vrlo prozaičan - kriza koja tjera muškarce da se prijavljuju za poslove koje prije desetak godina ne bi ni pomislili prihvatiti. Visoka stopa nezaposlenosti visokoobrazovanih muškaraca utječe na njihove ideje o poslu, jer gotovo petina ljudi s diplomom u Velikoj Britaniji jednostavno ne može pronaći posao.

Tako je jedna britanska agencija za zapošljavanje osobnih tajnika i asistenata otkrila Daily Mailu da je od 1000 kandidata koji su se prijavili u zadnjih godinu dana dvadeset pošto muškaraca, uz napomenu da se u zadnje tri godine taj broj svake godine udvostruči.

Kako administrativni poslovi nisu bili pretjerano traženi od strane muškaraca, jer su bili slabije plaćeni i mogu ih raditi osobe bez fakulteta, očito je da je kriza uzela svoj danak i traži se ne posao u struci, nego bilo kakav posao.

Štoviše, tvrtka Quest Professional koja se bavi organiziranjem edukacija za osobne asistente i tajnice kaže da su im se ove godine na tečajeve prvi puta počeli upisivati muškarci.

 

15.10.2013. 09:03:00
http://metro-portal.hr/sve-vise-muskaraca-javlja-se-za-cudne-poslove/81059/