Metro-portal.hr

objavljeno 11.08.2012. 14:53:00
NOVO DOBA

Sve više kolega postaju prijatelji

Nekad se poslije posla išlo kući, pa na druženje sa starim prijateljima, no tempo života novog doba sili nas na nova prijateljstva

Ekipa iz djetinjstva sve se češće zaboravlja
Ekipa iz djetinjstva sve se češće zaboravlja (Arhiva)

Koliko imate prijatelja s kojima se viđate stvarno često i koje znate od malih nogu? Sve manje, zaključak je studije koju je proveo mobilni operater O2. Zbog nedostatka vremena sve se više prijatelja nalazi na poslu, jer s njima zapravo provodimo najviše vremena.

Više od četvrtine ispitanika najbolje je prijatelje našla na poslu, samo deset posto njih na studiju, 11 posto preko nekih drugih prijatelja, a i dalje većina najboljim prijateljim smatra one koje su stekli u djetinjstvu, njih trećina.

No, sve veći broj takvih prijateljstava seli se u virtualne sfere, rijetke telefonske pozive ili SMS poruke, glavnina kontakata obavlja se putem društvenih mreža na internetu, dok su druženja postala gotovo pa rezervirana za kolege s posla.

Ipak, ispitanici vjeruju kako ta prijateljstva nisu onako čvrsta i iskrena kao sa starim frendovima iz škole ili kvarta. 

Najrjeđa kategorija je grupa prijatelja iz djetinjstva, jer samo deset posto ispitanika ima i dalje čvrstu jezgru prijatelja iz djetinjstva s kojima se redovito i često viđa. 

11.08.2012. 14:53:00
http://metro-portal.hr/sve-vise-kolega-postaju-prijatelji/73224/