Metro-portal.hr

objavljeno 24.03.2015. 20:01:00
HIK!

Sve što trebate znati o mamurluku

Mamurluk je dovoljno nezgodna pojava da joj se treba posvetiti pozornost, jer nitko se ne želi ujutro probuditi s konjicom u glavi

Da se ne izneredite do kraja ...
Da se ne izneredite do kraja ... (Shutterstock)

Mamurluk samo rijetki nisu doživjeli, a svi znamo da ga izaziva pretjerana konzumacija alkoholnih pića, pa nije loše znati što nas čeka ujutro kad pretjeramo s njima.

Tako će pivo uzrokovati klasične simptome mamurluka, uz to vas napuhati i cijeli dan uzrokovati vjetrove. Crno je jače od bijelog i brže će vas srušiti, no bijelog upravo zato više popijemo, pa izađe na isto.

>> Pića koja uzrokuju najgori mamurluk >>

Crno vino ima vrlo jednostavnu logiku - što ga manje platite, veća je šansa da ćete imati strašan mamurluk. Uz to će vas uspavati, jer grožđe je puno melatonina. Bijelo vino daje nešto manji mamurluk, no i tu cijena igra presudnu ulogu.

>> Kako obuzdati mamurluk na prirodan način >>

Tamna pića tipa konjaka, ruma, tekile ili viskija izazivaju vrlo snažan mamurluk zbog velike koncentracija kompleksnih organskih molekula, što im daje boju. Popijte istu količinu viskija i votke - trećina ljudi će imati grozan mamurluk od viskija, a samo tri posto onih koji su pili votku.

>> Ultimativni vodič za obračun s mamurlukom >>

Svijetla pića tipa votke i džina izazivaju bitno slabiji mamurluk na istu količinu popijenoga u odnosu na tamna, pa ako baš morate .... birajte njih.

Za kraj, šampanjac ... zvuči damski, no mjehurići će vas napiti u trenu, ali će mamurluk ipak biti najlakši. Naravno, i tu cijena igra veliku ulogu.

24.03.2015. 20:01:00
http://metro-portal.hr/sve-sto-trebate-znati-o-mamurluku/90796/