Metro-portal.hr

objavljeno 18.11.2023. 09:34:00
SJAJNO

Sve što trebate znati o HONOR Magic V2 preklopnom telefonu

Najtanji i najlakši preklopni pametni telefon HONOR Magic V2 dolazi sa supersnažnom baterijom

HONOR Magic V2 Black Edition
HONOR Magic V2 Black Edition (HONOR)

Globalni tehnološki brend HONOR nedavno je na berlinskoj IFA-i predstavio najlakši i najtanji pametni preklopni telefon na svijetu - HONOR Magic V2. Uređaj, čiji se dolazak očekuje i na hrvatsko tržište, predstavlja značajnu prekretnicu u dizajnu pametnih telefona budući da je uspješno postignuta ravnoteža između estetike i izdržljivosti baterije.

Korisnici danas teže praktičnosti telefona koji s jednim punjenjem može izdržati cijeli dan, bez dodatnog opterećenja koje obično dolazi s većom baterijom. HONOR Magic V2 u tome je uspio i na taj se način nametnuo kao lider u rješavanju sveprisutnog izazova izdržljivosti baterije u tankim uređajima. Ovaj najnoviji preklopni pametni telefon još je jedan pokazatelj HONOR-ove predanosti inovacijama budući da sadrži naprednu baterijsku tehnologiju, bez dodavanja nepotrebne težine ili mase samom uređaju.

HONOR je to postigao korištenjem pionirskog dizajna baterije s kompozitom silicij-ugljik. Ovaj izbor materijala omogućio je bateriji ne samo da bude lakša i tanja, već i energetski gušća, što je radikalan odmak od konvencionalnih litij-ionskih baterija, pružajući poboljšane performanse uz manji otisak. Rezultat je elegantan, tanki uređaj, sa supersnažnom, kvalitetnom i izdržljivom baterijom.

Prednost silicij-ugljičnih baterija kakve se nalaze u HONOR-u Magic V2, u odnosu na tradicionalne litij-ionske baterije, leži u njezinoj superiornoj gustoći energije. Silicij, kao komponenta anodnog materijala, može zadržati više litijevih iona od grafita, koji je standardni materijal koji se koristi u tipičnim litij-ionskim baterijama. To znači veći kapacitet za pohranu energije u odnosu na fizičku veličinu baterije - mjera poznata kao gustoća energije. Stoga, baterija Magic V2 telefona može pohraniti više energije bez povećanja veličine ili težine telefona, što je značajan korak naprijed u tehnologiji baterija.

Lagana priroda silicij-ugljične baterije dodatno naglašava privlačnost Magic V2. Tradicionalne litij-ionske baterije često zahtijevaju kompromis između težine i snage, odnosno baterije većeg kapaciteta povećavaju težinu uređaja. Međutim, s kompozitom silicij-ugljik, ova baterija uspijeva pružiti veći kapacitet punjenja, a pritom je i lakša. Na taj je način omogućeno da Magic V2 ostane iznimno tanak i lagan za rukovanje, bez dodatne težine koja se obično povezuje s baterijama velikog kapaciteta. Drugim riječima, silicij-ugljična baterija omogućila je da HONOR Magic V2 traje duže s jednim punjenjem i da je praktičniji za nošenje.

No, HONOR s Magic V2 uređajem nije riješio samo uobičajene kompromise s kojima se suočavaju proizvođači pametnih telefona, već je postavio i nove standarde u industriji. Ovaj strateški pristup rezultirao je uređajem koji korisnicima pruža slobodu u svakodnevnim aktivnostima, bez opterećenja oko izdržljivosti baterije. Impresivno tanak uređaj, sa samo 4,7 mm kada je rasklopljen i 9,9 mm kada je preklopljen, ima ugrađenu snažnu bateriju od 5000 mAh, prkoseći tradicionalnom kompromisu između uglađenosti i izdržljivosti.

HONOR-ov dizajnerski tim krenuo je u misiju stvaranja pametnog telefona koji objedinjuje i oblik i funkciju u tankoj silueti, izazivajući normu glomaznih baterijskih telefona velikog kapaciteta. Proces je uključivao mješavinu inovativnih materijala, nanovo osmišljenu unutarnju arhitekturu i neumoljivu potragu za minijaturizacijom. Na taj je način HONOR Magic V2 postao više od tehnološkog čuda; riječ je o uređaju za suvremenog korisnika, koji ispunjava zahtjeve njegovog dinamičnog stila života, onoga koji se uvijek odvija u pokretu. 

18.11.2023. 09:34:00
http://metro-portal.hr/sve-sto-trebate-znati-o-honor-magic-v2-preklopnom-telefonu/144658/