Metro-portal.hr

objavljeno 14.06.2010. 17:10:51
GLAZBENI SPEKTAKL

Sve manje karata za koncert Leonarda Cohena u Areni Zagreb

Zagreb je prvi grad u Europi koji će 25. srpnja ugostiti ovu glazbenu legendu

(Wikipedia)

Slavni kanadski kantautor kojeg mnogi nazivaju hodajućom kulturnom institucijom, Leonard Cohen, nastupit će u zagrebačkoj Areni 25. srpnja 2010. godine. Europska turneja legendarnog glazbenika trebala je započeti 1. ožujka u francuskom Caenu, no odgođena je na šest mjeseci zbog neugodne ozljede leđa. Zagreb tako postaje prvi grad u Europi koji će ugostiti ovu zaista nenadmašnu glazbenu legendu .

Svestrani Leonard Cohen čovjek je osebujne i zanimljive prošlosti, a mnogi ga opisuju kao ranjivog perfekcionista koji u jednu pjesmu ulaže neograničene količine truda i energije. Godinama je stvarao osebujnu poeziju te utjecajnu glazbu kojom na koncertima još uvijek oduševljava publiku i kritiku.

Cohen ne igra niti je ikada igrao po pravilima show biznisa. Oduvijek je bio poseban, a zadana pravila uvijek je kršio ili barem ignorirao.

Koliko god to zvučalo kontradiktorno, u toj činjenici leži veliki dio kontinuiranog uspjeha koji se protegnuo na četiri i pol desetljeća. Umjetnik je po mnogočemu hodajuća kontradikcija, rascijepljen između beznadne melankolije, neugašene spiritualnosti te britke duhovitosti. Cohen živi između rocka u svom izvornom obliku, te kompleksnosti istinske poezije, iz koje je na velika vrata stupio u svijet popularne glazbe.

Ulaznice za ovaj zaista poseban koncert u prodaji su preko sistema Ticketpro. Vip parter, parter i lože su rasprodane, a u prodaji je ostalo još samo nekoliko tisuća ulaznica i to gornja tribina po cijeni od 300 kuna i donja tribina po cijeni od 350 kuna.

14.06.2010. 17:10:51
http://metro-portal.hr/sve-manje-karata-za-koncert-leonarda-cohena-u-areni-zagreb/42571/