Metro-portal.hr

objavljeno 23.08.2013. 08:01:00
SLIJEDI CIRKUS?

Sve je spremno za zdravstveni odgoj

Završene sve organizacijske pripreme za provođenje Zdravstvenog odgoja u osnovnim i srednjim škola u predstojećoj školskoj godini

Zdravstveni odgoj, drugi put ...
Zdravstveni odgoj, drugi put ... (Arhiva)

O svim detaljima s tim u vezi Ministarstvo će izvijestiti javnost idući tjedan na konferenciji za novinare, a Nastavni plan i program bit će objavljeni u sljedećem broju Narodnih novina. Agencija za odgoj i obrazovanje pripremila je metodičke priručnike za nastavnike i stručne suradnike uključene u provedbu Zdravstvenog odgoja koji će također biti predstavljeni na konferenciji za novinare idući tjedan. 

Priručnici (za razrednu i predmetnu nastavu u osnovnoj školi i za srednju školu) bit će tiskani za sve razrednike u osnovnim i srednjim školama i dostupni na mrežnim stranicama Agencije za odgoj i obrazovanje, što će omogućiti svim zainteresiranima da se izravno upoznaju sa sadržajima i očekivanim ishodima tog odgoja.

Takvim pristupom, ističu u Ministarstvu, osigurava se visoka kvaliteta Zdravstvenog odgoja, utemeljenog na znanstvenim i stručnim spoznajama o ljudskom zdravlju i spolnosti. Njime se, napominju, promiču vrijednosti koje su primjerene i prihvatljive za demokratsku zajednicu i njezinu javnu školu, potičući kod učenika kritički stav, osobnu autonomiju, odgovorno ponašanje, toleranciju i poštivanje prava drugih osoba.

Informacije i znanja koje će učenici dobiti u školi potaknut će ih da o njima kod kuće razgovaraju sa svojim roditeljima, te na taj način predloženi Zdravstveni odgoj jača i ulogu obiteljskog odgoja i obitelji u cjelini, a time i cijeloga društva, poručuju iz MZOS-a.

Do kraja nastavne godine 2013./2014. Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje obrazovanja pripremit će izvješće o vanjskom vrednovanju provedbe Zdravstvenog odgoja, kako bi se za školsku godinu 2014./2015. mogle unaprijediti organizacijske, tehničke i stručne pretpostavke za njegovu buduću provedbu, a sve s ciljem kako bi se Zdravstveni odgoj u Hrvatskoj mogao provoditi u skladu s najboljom pedagoškom praksom, temeljen na vanjskom vrednovanju i na dokazima.

23.08.2013. 08:01:00
http://metro-portal.hr/sve-je-spremno-za-zdravstveni-odgoj/80017/