Metro-portal.hr

objavljeno 18.10.2010. 09:40:41
ROCK IN MOČVARA

Sve je spremno za treću Veliku rock eksploziju

„Veliki" promocijski koncert „malih" bendova, u dva će festivalska dana na dvije pozornice predstaviti dvanaest novih, mladih izvođača - OSVOJITE ULAZNICE

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (VRE)

Vijest koja se brzinom slanja informacija putem interneta proširila na našim prostorima, već izaziva masovno planiranje vremena za 22. i 23. listopada ove godine. Nakon serije izlazaka koji su se, u najboljem slučaju mogli okarakterizirati kao petarda, bomba ili, posljedično, mrak, konačno sa sigurnošću možemo najaviti jedan koji nosi oznaku eksplozije, rock eksplozije, velike rock eksplozije.

Alternativni rock agenti diskografske agencije Spona, koja stoji iza predstojećeg potresnog događaja, potvrdili su sumnje javnosti kako, nakon Sax!-a i Boogaloo-a planiraju dići u zrak, tj. na noge, i posjetitelje Močvare, i to u dva navrata!

Osvojite ulaznica za prvi dan Velike rock eksplozije!

Predviđa se da će kao posljedica eksplozije izgorjeti preostala količina neznanja o podmetnutim izvođačima koji su na ovaj ili onaj način obilježili prošlu sezonu. Neki od njih objavili su zapažene debi albume (Kinoklub, Onli-tu, Mel Camino, Spuštene rolete), neki „sudbonosni" drugi album (Gretta), neki su trenutno u fazi snimanja materijala i „trgovanja" s  diskografskim kućama (Hitchcock, Revolts!, Luft), a neki su  jednostavno toliko dobri da ih Velika rock eksplozija želi na svojoj pozornici (Abroad Experiments). Tu je, kao i prošle godine, pobjednik zabočkog HGF demo festivala, najvećeg i najstarijeg takvog festivala u državi. Ovoga je puta to urnebesni zagrebački trash-core-metal sastav New Level.

gretta_mjm.jpg
Gretta

VRE za neznalice
Eksplozija je izuzetno brza kemijska reakcija praćena praskom i oslobađanjem velike količine topline. Velika rock eksplozija ''veliki'' je promocijski koncert ''malih'' bendova, koji treću godinu za redom nastavlja širiti čestice interesa za mlade i manje poznate bendove u našem društvu, baš kao što i nezaustavljivo povećava broj izvođača koje pokušava izbaciti čim dalje iz žarišta eksplozije u slušno polje novih slušatelja.

VRE #3
Novitet ovogodišnje VRE je druga pozornica pod naslovom „Pušimo akustiku". U pauzama između bendova na velikoj pozornici, u natkrivenom dvorištu Močvare, predstavit će se dva viteza nove hrvatske akustične scene: Ivan Škrabe i Ivan Vragolovich. Prvi je borac donkihotovskog stila i britkog jezika u jurišu na aktualne socijalno-političke vjetrenjače, a drugi folk blues trubadur s pobjedom na prvom hrvatskom blues natjecanju, te nastupima u Memphisu i Nashvilleu u džepu.

sputene_rolete_mjm.jpg
Spuštene Rolete

Nuspojave
Medicinske službe slažu se u postojanju mogućnosti da eksplozija u prisutnih ostavi krater koji će redovito morati puniti glazbenim sadržajima. Također, upozoravaju kako bi se zbog velike količine topline oslobođene tijekom eksplozije posjetiteljima mogla osušiti grla. Ako se navedena boljka pravilno ne sanira, prelazi u kronično žeđanje za srodnim vidovima provoda!

Želite li riskirati i nabrzinu zaraditi koje od ovih progresivnih 'oboljenja', morat ćete potrošiti 30 kn u pretprodaji, 40 na dan koncerta ili samo 10 kuna ako Sreća bude dama i u ruke vam turi specijalnu pozivnicu! Ali ne samo to, prvih, odnosno najbržih 200 posjetitelja svakog festivalskog dana dobit će na poklon CD kompilaciju Velika Rock Eksplozija #3 sa 17 pjesama eksplozivnih domaćih izvođača.

Program:

Petak 22.10.
Spuštene Rolete (Prečko)
Hitchcock (Zagreb)
Abroad Experiments (Prečko)
New Level (Zagreb)
Revolts! (Zagreb)
Ivan Škrabe (Jastrebarsko)

Subota 23.10.
Kinoklub (Zagreb)
Gretta (Zagreb)
Onli-tu (Rijeka)
Mel Camino (Velika Gorica)
Luft (Zagreb)
Ivan Vragolovich (Slavonski Brod)

Ulaznice u pretprodaji - 30,00 kn
Aquarius CD Shop (Varšavska 13), Aquarius Music Shop (Maksimirska 16), Music Shop Sirius (Importanne Galleria), Rockmark (Berislavićeva 13) i blagajna Močvare

ulaznice na dan koncerata - 40,00 kn
blagajna Močvare

Ulaz sa "specijalnom pozivnicom" - 10,00 kn

18.10.2010. 09:40:41
http://metro-portal.hr/sve-je-spremno-za-trecu-veliku-rock-eksploziju/49892/