Metro-portal.hr

objavljeno 22.08.2008. 19:57:03

Sve čari malog vulkanskog otoka

Bali, otok na prijelazu iz Indijskog u Tihi ocean, već je godinama meta brojnih turista

Fotografija vijesti

Zbog svojih je prekrasnih plaža, kristalno čistog mora i bujnih tropskih džungli, Bali već godinama jedna od najpoznatijih turističkih destinacija Indonezije. Smješten u blizini ekvatora, na prijelazu iz Indijskog u Tihi ocean, toliko je slikovit da će vam se na prvi pogled možda učiniti pomalo i nestvarnim.

Za one željne avanture preporučujemo individualne polaske iz Zagreba, s mogućnošću boravka 10 ili 15 dana. Cijena je od 8150 kuna.

Dolazak velikog broja turista godišnje nije utjecao na jedinstvenu i autentičnu kulturu Balinežana, koji uspijevaju svakodnevni život preobraziti u neprekidnu svetkovinu iz koje niču obredi, skulpture, glazba i ples. Također, o kultu bezbrojnih božanstava svjedoči mnoštvo hramova i oltara podignutih na planinskim obroncima, te rasutih po tržnicama, selima i poljima.

Za sve one koji se žele upustiti u avanturu otkrivanja ovog čarobnog otoka, preporučamo svakodnevne individualne polaske iz Zagreba, s mogućnošću boravka 10 ili 15 dana. Cijena desetodnevnog boravka iznosi od 8150 kuna po osobi, a uključuje prijevoz, smještaj u hotelu The Oasis Kuta 3 zvjezdice na osnovi polupansiona, transfere i izlete prema programu. Obavezna je doplata za zrakoplovne pristojbe koje iznose od 2800 kuna po osobi.    (adriatica.net)

Posjetite Kutu, najpoznatije i najživlje ljetovalište otoka. Želite li uživati u mirnijem odmoru zaputite se prema istočnom dijelu otoka na prekrasne plaže uz gradiće Amed, Candi Dasa i Padang Bai. Doživite i ljepotu Ubuda, kulturnog središta otoka, a svakako navratite i u glavni grad Denpasaru.

22.08.2008. 19:57:03
http://metro-portal.hr/sve-cari-malog-vulkanskog-otoka/11036/