Metro-portal.hr

objavljeno 20.10.2011. 14:55:28
VRIJEDNI STAND-UPOVCI

Svakog trećeg utorka u mjesecu Zagreb kao New York

Ovoga je utorka prepunu dvoranu oduševilo dvoje komičara - naša Marina Orsag i Scott Capurro, gay stand-upovac iz San Francisca

Scott Capurro
Scott Capurro (standup.hr)

U neraskošnom, ali šarmantnom, ambijentu bivšeg kina Studio svakog se trećeg utorka Zagreb pretvara u svjetski velegrad. Tada nastupaju svjetski stand-up komičari na engleskom jeziku kojima se često na nastupima hrabro pridruže i domaći komičari sa zavidnim znanjem engleskoga. Teško je biti komičan na vlastitom jeziku, a pokušate li to na stranom koji vam nije materinski, u velikoj ste opasnosti da zazvučite kao Borat. 

Ovoga su nas utorka svojim nastupima počastili Marina Orsag koja je svoje fore odlično prilagodila i izvela na engleskom pobravši veliki aplauz, ne samo za hrabrost. Marina, više nije jedina, ali još uvijek naša najbolja stand-up komičarka koja nesebično odgaja nove mlade nade, objavila je da je gay te sada i sama može uz publiku neopterećeno uživati u svojim nedvosmislenim bravuroznim nastupima. 

Volim ismijavati ljudsko licemjerje, a danas je toliko zbrke oko rasnih razlika da je to pravi zlatni rudnik nevjerojatnog materijala. Svaki put kad čujem da je netko uvrijeđen mojim komentarom samo dobijem poticaj da ga još više iskorištavam - Scott Capurro za Queer.hr

Nakon Marine, nastupio je gost večeri - američki komičar Scott Capurro. Prije nastupa imali smo ga priliku provjeriti na YouTubeu, ali ono što smo doživjeli uživo ne može se ni na koji način mjeriti s objavljenim video-klipom. Capurro je gay, to smo znali, ali nismo znali da je toliko brutalan, politički nekorektan, tako nevjerojatno direktan, provokativan i, što je najvažnije - urnebesan!

Stand-up se ne može prepričati, ali moraju se spomenuti teme: tu je bilo svega, od muslimana do katolika, klitorisa, pedofilije, rasizma, seksizma, "nedodirljivih" tema poput žena i djece (koji nisu baš predobro prošli :-), sve do finala u kojem smo mogli čuti i vidjeti kako izgleda gay seks odglumljen pomoću pristiju obje ruke. Scott sam kaže za sebe da jest provokativan, ali da komičari zahtijevaju reakciju publike jer stand-up nije dosadni seminar. Kaže da govori o stvarima koje smatra smiješnima bez toga da brine hoće li uvrijediti neku novinarsku pičkicu koja sluša iz prikrajka. 

Ako ste propustili Scotta, a rado biste čuli dobrog stranog stand-upovca, priliku imate 15. studenoga kad nastupa novi strani gost. Tko će to biti provjerite na Facebook stranici Studija gdje možete pronaći i tjedni program Studija smijeha.

Intervju sa Scottom Capurrom možete pročitati na stranicama Queer.hr

20.10.2011. 14:55:28
http://metro-portal.hr/svakog-treceg-utorka-u-mjesecu-zagreb-kao-new-york/64582/