Metro-portal.hr

objavljeno 03.04.2014. 15:28:47
UFF

Svaki šesti je požalio svoju tetovažu

Tetoviranje nije šala, pokazalo je istraživanje u kojem je svaki šesti čovjek izjavio da je požalio što se tetovirao jer im je tetovaža - obična

Pazite što crtate po sebi
Pazite što crtate po sebi (Arhiva)

Tetoviranje je sve popularnije među mladima, naročito onim mlađim od 20 godina koji se ugledaju na svoje idola iz svijeta showbusinessa, pokazalo je istraživanje uz još jedan zanimljiv podatak - svaki šesti je požalio svoj čin i želi ukloniti tetovažu.

Naime, polovicu njih brine da im tetovaža izgleda previše obično ili čak vulgarno, dok je trećina zabrinuta na što če to ličiti kad ostare.

Nakon tetoviranja su se sjetili i da bi ih to moglo kočiti na ljubavnom i poslovnom planu, što ne čudi jer trećina ljudi ne želi izlaziti s nekim tko nosi upadljivu tetovažu. Tako se tetovaže prekrivaju šminkom i korektorima, kako bi ostale sakrivene od članova obitelji, pa čak i prijatelja. 

Naravno, postavlja se pitanje - čemu onda uopće tetoviranje? Nekad su tetovaže nosili mornari i zatvorenici, danas je rijetkost pronaći neku zvijezdu koja ih nema - od Angeline Jolie do Davida Beckhama.

Uklanjanje tetovaža još je bolnije od samog tetoviranja, da bi se potpuno uklonila potrebna su najmanje dva laserska tretmana, dok oporavak kože nakon uklanjanja traje po nekoliko tjedana, stoga, razmislite prije nego što počnete crtati po sebi. 

03.04.2014. 15:28:47
http://metro-portal.hr/svaki-sesti-je-pozalio-svoju-tetovazu/84195/