Metro-portal.hr

objavljeno 16.04.2008. 21:33:57

Svake godine sve više turista

Brojni ovogodišnji festivali prilika su da grad privuče još više gostiju

Unatoč gospodarskom razvoju Zagreb je sačuvao ljepotu
Unatoč gospodarskom razvoju Zagreb je sačuvao ljepotu (Damjan Tadić/CROPIX)

Turistička zajednica grada Zagreba (TZGZ) organizirala je jučer prvi sastanak tzv. kluba konkurentnosti turističke industrije grada Zagreba s ciljem jačeg povezivanja gradskih turističkih gospodarskih subjekata i njihovog zajedničkog djelovanja na promociji grada i komercijalizaciji njegove turističke ponude.

Sastanak u Hotelu Westin okupio je šezdesetak predstavnika zagrebačkih hotelijera, agencija, ugostitelja i kulturnih institucija, kojima je TZGZ predstavila svoje ovogodišnje turističke projekte i novosti u ponudi grada.

Predsjednik Zajednice Ivo Jelušić i direktorica Amelia Tomašević pritom su istaknuli da Zagreb zadnjih nekoliko godina privlači sve više turista svojim zanimljivim i atraktivnim sadržajima, ali da može i bolje ako se udruže svi oni koji se u gradu bave turizmom. To bi osim porasta broja turista i noćenja Zagrebu zasigurno donijelo i veće zadovoljstvo gostiju, a time i bolje turističke prihode, dodali su.

Zg-vremeplovMeđu ovogodišnjim novim projektima Turističke zajednice Grada Zagreba posebno se ističu razgled grada autobusom i pješice, takozvani hodajući turistički informatori, kao i program ‘Zagrebački vremeplov’ s kostimiranim osobama iz zagrebačke povijesti. 

Među ovogodišnjim novim projektima TZGZ-a Tomašević je posebno izdvojila razgled grada autobusom i pješice, tzv. hodajuće turističke informatore te program Zagrebački vremeplov s kostimiranim osobama iz zagrebačke povijesti. Podsjetila je i na već tradicionalne programe promenadnih koncerata na Zrinjevcu, gornjogradskih glazbenih veduta te folklornu scenu koji se održavaju svake subote od kraja travnja do kraja rujna.

TZGZ je izdala i niz novih promotivnih brošura te novi promo film o Zagrebu, koje će distribuirati ne samo u zagrebačke i hrvatske hotele i agencije, nego i u inozemstvo. Najavljujući niz velikih manifestacija ove godine u Zagrebu i okolici, poput Flora arta, Animafesta, Cest is d besta, Međunarodnog festivala vatrometa, Eurokaza te brojnih sportskih priredbi,  direktor zagrebačkog Kongresnog ureda Dražen Hoechecker naglasio je da su to sve odlične prilike da se naprave turistički paketi koji će privući turiste. (HINA) 

16.04.2008. 21:33:57
http://metro-portal.hr/svake-godine-sve-vise-turista/5975/