Metro-portal.hr

objavljeno 27.04.2015. 18:14:00
AAAA!!

Suzbijte želju za slatkim u trenu

Znate ono kad jednostavno morate pojesti nešto slatko i jednostavno ne možete odoljeti? E, pošto vas to obično košta linije, evo jednostavnog savjeta

Dovljno je prošetati
Dovljno je prošetati (Shutterstock)

Želja za slatkim ponekad može biti jednostavno neizdrživa, pa gotovo da nema osobe koja u takvim trenucima nije bila u stanju okrenuti cijelu kuću ili ured naglavačke u potrazi za nekim slatkim zalogajem. 

No, naravno, to nije dobro za nas, pogotovo ako vam češće pada na pamet kako bi bilo sjajno pojesti nešto slatko - patit će linija, a uskoro i zdravlje.

Kako to spriječiti? Zaboravite sve savjete koje ste ikad dobili u životu i - prošećite. Istraživanje pokazalo da je i petnaestak minuta šetnje dovoljno da u potpunosti suzbije želju za slatkim. 

Naime, fizička aktivnost ublažava stres, odvraća pozornost uma (u ovom slučaju od slatkog) i uklanja želju za slatkom hranom, no ne samo za njom - tako se možete riješiti i pušenja.

Stoga, hodajte ... uvijek i svugdje, pa i na poslu nemojte pisati mailove kolegama u suprotnoj prostoriji nego prošećite do njih

 

27.04.2015. 18:14:00
http://metro-portal.hr/suzbijte-zelju-za-slatkim-u-trenu/91424/