Metro-portal.hr

objavljeno 06.08.2012. 14:20:00
FESTIVALI

Sutra počinje drugi Terraneo

Glavni dio glazbenog programa drugog izdanja festivala Terraneo održat će se 7., 8. i 9. kolovoza u bivšoj vojarni Bribirski knezovi

Drugi Terraneo je ambiciozniji od prvog
Drugi Terraneo je ambiciozniji od prvog (Arhiva)

Drugi po redu Terraneo, najveći glazbeni festival na Jadranu na kojem će nastupiti više od 120 svjetskih i domaćih bendova i DJ-a, počinje sutra u Šibeniku i trajat će do 10. kolovoza.

Glavni dio glazbenog programa drugog izdanja festivala Terraneo održat će se 7., 8. i 9. kolovoza u bivšoj vojarni Bribirski knezovi. Ovogodišnji glazbeni program ponovno će uključivati nekoliko pozornica na otvorenom s probranim izborom kvalitetnih stranih i domaćih izvođača te raznovrsne DJ programe u hangarima i barovima na lokaciji.

Među mnoštvom izvođača s nezavisne pop-rock scene koji će nastupiti na Terraneu ove se godine izdvajaju Stephen Malkmus & the Jicks, Groove Armada, The Jon Spencer Blues Explosion, The Horrors, Wild Beasts, The Roots, The Ting Tings, The Vaccines, The xx, Thievery Corporation, Swans, Anna Calvi, The Notwist i mnogi drugi.

Terraneo se održava u napuštenoj vojarni nedaleko centra Šibenika koja u doba festivala poprima atmosferu Woodstocka.

Pogodno lociran u srcu Dalmacije i s datumom održavanja početkom kolovoza, Terraneo je savršena nadopuna turističkoj ponudi te regije, što je čini primamljivom destinacijom tisuća mladih urbanih ljudi željnih zabave, najavljuju organizatori.

Oni jamče da će odličan glazbeni program, strani i domaći glazbeni izvođači, DJ gostovanja, non-stop party zone, radionice i predavanja, izložbe i performansi, kampiranje, zabavni sadržaji, ekologija, kupanje, sunce i more, posjetiteljima pružiti tjedan dana nezaboravnog ljetovanja i zabave.

Prvo izdanje festivala Terraneo u kolovozu 2011. godine privuklo je u Šibenik više od 30.000 posjetitelja iz cijele Europe. Glazbeni program u trajanju od pet dana s više od 120 izvođača na 3 open-air pozornice i dva dj hangara bio je koncipiran na način da zadovolji i najistančanije glazbene ukuse. Terra, Aqua i Aero pozornice imale su čast ugostiti aktualna imena svjetske glazbene scene kao što su: The National, Janelle Monae, La Roux, The Fall, Crystal Castles, Mogwai i mnoge druge.


06.08.2012. 14:20:00
http://metro-portal.hr/sutra-pocinje-drugi-terraneo/73123/