Metro-portal.hr

objavljeno 19.10.2011. 12:16:11
POGORŠANJE VREMENA

Sutra nas očekuje hladno vrijeme, obilna kiša, te snijeg

Za sutra se prognozira prolazno pogoršanje s kišom i pljuskovima, a uglavnom u gorju može pasti i malo snijega, uz osjetan pad temperature zraka

Fotografija vijesti

Državni hirometeorološki zavod (DHMZ) za sutra prognozira prolazno pogoršanje s kišom i pljuskovima, ponegdje i obilnijom kišom, a uglavnom u gorju može pasti i malo snijega, uz osjetan pad temperature zraka, javlja Hina.

Na Jadranu će sutra u početku biti jugo, a zatim će na sjevernom dijelu zapuhati umjerena i jaka bura.

U petak i u dane vikenda očekuje se osjetno hladnije, ponegdje uz malo oborina. U petak i subotu mjestimice i vjetrovito, osobito na Jadranu. U unutrašnjosti će puhati umjeren sjeverni vjetar, a na Jadranu jaka i olujna bura koja će u subotu oslabjeti.

Do sredine idućeg tjedna bit će promjenljivo vrijeme povremeno s kišom, uglavnom na Jadranu, gdje će puhati umjereno i jako jugo. Temperatura zraka malo će porasti.

Dežurni prognostičar DHMZ-a Dragoslav Dragojlović ističe da takva promjena vremena nije neuobičajna, a i temperatura zraka bit će primjerenija za ovo doba godine.

Srednja temperatura zraka u listopadu je dosad za jedan do dva Celzijeva stupnja bila niža od uobičajene, istaknuo je Dragojlović. Količina oborina bila je manja od prosječnih vrijednosti i uglavnom je pala polovica vrijednosti koja je uobičajna za dosadašnji tijek listopada.

Danas će u većini krajeva Hrvatske biti pretežito sunčano i vjetrovito. Više oblaka, ponegdje uz malo kiše, bit će u gorju i na Jadranu, osobito na sjevernom dijelu. Puhat će umjeren, u gorju i jak jugozapadnjak, a na Jadranu jugo i jugozapadnjak. Danas će biti toplije nego proteklih dana s najvišom dnevnom temperaturom zraka od 17 do 22 Celzijeva stupnjeva, a u gorju malo nižom.

19.10.2011. 12:16:11
http://metro-portal.hr/sutra-nas-ocekuje-hladno-vrijeme-obilna-kisa-te-snijeg/64513/