Metro-portal.hr

objavljeno 20.08.2011. 14:43:00
BLISKI ISTOK

Sutra hitan sastanak Arapske lige

"Liga će održati hitan sastanak u nedjelju na zahtjev Palestine kako bi razmotrila posljedice opasne situacije nakon nastavljene agresije Izraela na Gazu", poručuju iz Lige

Fotografija vijesti

Budući da val nasilja između Izraela i Palestine ne pokazuje znakove jenjavanja, a odnosi između Izraela i Egipta sve su napetiji, Arapska će liga sutra održati hitan sastanak kako bi raspravila o ovim problemima, piše Hina.

"Liga će održati hitan sastanak u nedjelju na zahtjev Palestine kako bi razmotrila posljedice opasne situacije nakon nastavljene agresije Izraela na Gazu", izjavio je on.

Eskalacija nasilja započela je četvrtak kada su palestinski militanti ubili sedmoricu Izraelaca pokraj ljetovališta Eliata. U snažnom izraelskom odgovoru, bombardiranju Gaze i progonu počinitelja uz granicu s Egiptom ubijeno je najmanje 14 ljudi, među kojima i petorica egipatskih graničnih policajaca.

Egipat je zbog toga povukao u subotu svojeg veleposlanika u Izraelu i zatražio službenu ispriku izraelskih vlasti. Izraelci su priopćili da će provesti istragu i da zasad nije jasno tko je usmrtio egipatske policajce.

20.08.2011. 14:43:00
http://metro-portal.hr/sutra-hitan-sastanak-arapske-lige/62417/