Metro-portal.hr

objavljeno 19.05.2011. 08:15:00
SIGURNO TLO

Supruga i kći Gadafija sklonile se u Tunis, vlasti opovrgnule

Supruga i kći libijskoga čelnika Moamera Gadafija prije nekoliko dana doputovale su u Tunis, izvijestio je za Reuters visoki tuniski predstavnik snaga sigurnosti

Fotografija vijesti

Gadafijeva supruga Safia i njegova kći Aiša otputovale su u Tunis s libijskim izaslanstvom 14. svibnja i nalaze se na otoku Džerbi, rekao je dužnonik koji je želio ostati anoniman. "Trebale su otputovati jučer, no još uvijek su u Džerbi", rekao je.

Nije se znalo da su dvije žene putovale sa Šokri Ganemom, visokim predsjednikom libijske nacionalne naftne korporacije, za kojega se vjeruje da je također doputovao u Tunis te se čini da je prebjegao. Libijski dužnosnici u Tripoliju nisu željeli komentirati događaj.

No tuniske vlasti opovrgnule su ranije objavljena izvješća prema kojima se supruga i kći libijskoga čelnika Moamera Gadafija nalaze u Tunisu. Televizije al-Džazira i al-Arabija objavile su da je glasnogovornik tuniskog ministarstva unutarnjih poslova rekao da se nijedan član obitelji Gadafi ne nalazi u Tunisu.

Mediji su ranije objavili, pozivajući se na neimenovanog tuniskog obavještajnog dužnosnika, da su Gadafijeva supruga Safija i kći Ajša doputovale u Tunis s libijskim izaslanstvom 14. svibnja i da se nalaze na otoku Džerbi.

19.05.2011. 08:15:00
http://metro-portal.hr/supruga-i-kci-gadafija-sklonile-se-u-tunis/59021/