Metro-portal.hr

objavljeno 05.10.2013. 16:00:00
ODLIČAN TRENING

Super vježbe za tijelo za početnike

SLIKE - Vježbe Matta Robertsa redovito odrađuju i njegove slavne klijentice Julia Roberts, Naomi Campbell i mnogi drugi

Vježbe za tijelo
Vježbe za tijelo (Mia Korab, Metro World News)

Osobni trener, 36-godišnji Matt Roberts, sa svojim timom redovito trenira poznate poput Naomi Campbell, Julije Roberts, britanskog premijera Davida Camerona i druge. Cijena jednog jedinog treninga s njegovim asistentom iznosi oko 124 dolara, a zvijezde koje žele da ih trenira Matt osobno moraju još dvostruko dublje posegnuti džep. Kao iskusni trener Matt Roberts predlaže nekoliko osnovnih vježbi za tijelo.

Podizanje tijela - 20 ponavljanja
Lezite na leđa, savinite koljena (90 stupnjeva), a stopala ostavite na tlu. Stisnite mišiće stražnjice i polako podignite kukove sve dok ne dođu u ravninu s ramenima i koljenima. Zatim se polako spustite u početni položaj.

Veslanje - 3 puta po 12 ponavljanja
Jačanje leđnih mišića je ključno za pravilno držanje, a pravilno držanje daje mršaviji izgled tijela. Sjednite uspravno na pod ispruženih nogu, koristite elastičnu traku ili običan kabel kao na slici te više puta potegnite i opustite mišiće ruku. Ramena u svakom trenutku moraju biti spuštena.

Čučnjevi s potiskom za ramena - 3 puta po 15 ponavljanja
Vježbom se istovremeno sagorijevaju masnoće donjeg dijela tijela i oblikuju mišići gornjeg dijela - ramena i ruke. Koristite dva lakša utega i držite ih u visini prsa, dlanovi neka budu okrenuti prema naprijed. Napravite čučanj tako da koljena budu savinuta 90 stupnjeva a ostatak tijela ravan. Zatim se ponovno uspravite i ruke s utezima potisnite prema gore.

Daska - zadržite položaj 30 sekundi
Radi se o jednoj od najučinkovitijih vježbi za cijelo tijelo. Lezite na trbuh s rukama savijenim kao na slici. Stisnite mišiće trbuha i stražnjice te se podignite tako da su vam leđa, noge i kukovi ravni "kao daska". Položaj zadržite 30 sekundi nakon čega se polako spustite na tlo i opustite mišiće.

Deadlift vježba - 3 puta po 12 ponavljanja sa svakom nogom
Stanite uspravno s utezima u rukama tako da dlanovi gledaju prema vašem tijelu. Jednu nogu postavite nešto ispred druge, pri čemu bi razmak između stopala trebao biti malo manji od širine ramena. Stisnite trbušne mišiće i polako spustite utege prema prednjem stopalu dok paralelno drugu nogu podižete ravno iza sebe. Prednje koljeno je lagano savinuto, ruke ispružene, a leđa ravna. 

Piše: Romina McGuinness, Metro World News
05.10.2013. 16:00:00
http://metro-portal.hr/super-vjezbe-za-tijelo-za-pocetnike/53972/