Metro-portal.hr

objavljeno 19.11.2010. 13:45:00
NE BACATI

Super ideje za novu upotrebu starih majica

Torbe, ogrlice, suknje, posteljina - saznajte što sve možete napraviti od omiljenih majica koje nisu za nošenje, a koje nemate srca baciti

Majice
Majice (Deviantart)

Svatko do nas u ormaru ima pokoju staru majicu kratkih rukava koje više baš i nisu za nošenje, ali kojih nam se teško riješiti. Imamo ih s nekog koncerta, dobili smo ih od starih simpatija, obitelji i nekako smo vezani za njih. Uz malo mašte možete im na neki način udahnuti novi život. Evo nekoliko ideja:

Zaštitna torba za laptop

Ako se pitate na što liči zaštitna torba za laptop napravljena od majice, najbolje bi bilo da ovdje pogledate sami. Majicu stavite na ravnu podlogu. Lice majice neka gleda na vas. Presavijte majicu na pola horizontalno.  Rukavi trebaju biti sa strane. Zatim stavite laptop na sredinu i prekrijte ga s lijeve i desne strane rubovima majice i odredite gdje će vam biti šav. Maknite laptop. Zašijte na označenom mjestu. Izvrnite majicu i to je to.

Jastučnica

Jednostavno rasporite majicu po šavovima i izmjerite koliko vam je treba za određeni jastuk. Odrežite suvišan materijal. Izvrnite je, zašijte po označenom i eto jastučnice. Ostavite jednu stranu otvorenu koju ćete koristiti za umetanje jastuka i na nju zašijte dva dugmeta ili neku drugu vrstu kopče. Možete je napuniti i zaštiti sa svih strana i imati fini ukrasni jastuk.

'Platneni memoari'

Ako ne želite baciti gomilu starih majica za koje ste emotivno vezani, napravite od njih svojevrsne memoare od platna - izrežite ih u četvrtast oblik, uklonite rukave, složite komade i zašijte ih. Možete na sličan način napraviti i lagani pokrivač.

Quilt

Suknja

Napravite suknju u 30 sekundi. Evo kako!

Ogrlica

Dollar Store Crafts ima sjajne ideje za iskorištavanje starih majica. Evo jedne genijalne za one koji vole neobične modne dodatke.

Torba za šoping

Odrežite rukave i izvrnite majicu. Zašijte donji rub majice i obrubite mjesta gdje su bili rukavi. Ramena su vam ručke. Pogledajte kako to izgleda.

Zakrpa

Ako vam omiljena majica ima poderotinu, malu rupu, mrlju ili nešto drugo te vrste, jednostavno je prekrijte nekom zakrpom. A ako vaša stara majica ima neki zanimljivi detalj, a druga omiljena majica rupu, izrežite taj detalj i stavite je na drugu majicu. Naravno, gledajte da to bude s ukusom.

19.11.2010. 13:45:00
http://metro-portal.hr/super-ideje-za-novu-upotrebu-starih-majica/51437/