Metro-portal.hr

objavljeno 11.05.2011. 19:15:04
SCREAMING BLOODY MURDER

SUM 41 - novi album i nastup u Boogaloou

SUM 41 u Zagreb dolaze na vrhuncu svoje karijere, koja će, po svemu sudeći, ići samo uzlaznom putanjom.

Screaming Bloody Murder - novi album SUM 41
Screaming Bloody Murder - novi album SUM 41 (Universal Music)

U srijedu, 29.6.2011., zagrebački klub Boogaloo konačno će ugostiti SUM 41, po prvi puta u Hrvatskoj! 

SUM 41 dolaze iz Kanade, mjesta Ajax, a osnovali su ga tada polaznici lokalnih srednjih škola. SUM 41 nadmašuju karijere klasičnih punk bendova;  uz suradnju s glazbenicima poput Iggy Popa, Ludacrisa, Tommy Leeja, Rob Hladforda, Tenacious D-a. Također, bili su pozvani kao specijalni gosti na povratničkoj turneji Motley Crue. Prodali su preko 12 milijuna albuma, te održali na stotine koncerata diljem svijeta, a nedavno su proglašeni jednim od najboljih svjetskih live bandova.

Njihov upravo objavljeni album  "Screaming Bloody Murder" peto je studijsko izdanje benda (prvo nakon "Underclass Hero" iz 2007.), a producirao ga je vokal i gitarist benda Deryck Whibley.

Singl koji djeli ime albuma "Screaming Bloody Murder" napisao je glavni gitarist Tom Thacker, dok je za ostale tekstove zaslužan, vokal i gitarist Deryck Whibley, osim za pjesmu "Baby You Don't Wanna Know" koju je napisao Matt Squire - višestruko nagrađivani glazbeni producent i aranžer. Album je okarakteriziran kao najzrelije i glazbeno najnaprednije dostignuće benda.

SUM 41 u Zagreb dolaze na vrhuncu svoje karijere, koja će, po svemu sudeći, i sljedećih godina ići samo uzlaznom putanjom.

11.05.2011. 19:15:04
http://metro-portal.hr/sum-41-novi-album-i-nastup-u-boogaloou/58733/