Metro-portal.hr

objavljeno 18.06.2012. 22:58:44
KADA HORMONI PODIVLJAJU

Sulude stvari koje činite pod utjecajem mjesečnice

Divljanje hormona može vas totalno promijeniti, počinju vam se sviđati loši momci, oblačite se katastrofalno, a prljave misli postaju češće i intenzivnije

Fotografija vijesti

Slijedeći puta kada vam prijatelji, rodbina ili partner počnu kvocati i predbacivati da zadnjih nekoliko dana niste baš pri sebi, jednostavno ih ignorirajte jer na biologiju i prirodu jednostavno ne možete utjecati.

Vaš menstrualni ciklus ne utječe samo na raspoloženje, već diktira kakvi će vam se muškarci sviđati, kakvu odjevnu kombinaciju ćete nositi te o čemu ćete maštati tokom dosadnog dana na poslu.

Zahvaljujući pravom hormonalnom vatrometu u tijelu vi:

Birate loše momke - Nedavna studija pokazala je da se za vrijeme ovulacije, oko 11 dana ciklusa kada je plodnost na samom vrhuncu, ženama su privlačniji loši momci nego muškarci na koje se mogu osloniti. Znanstvenici su otkrili da djevojke u tome periodu ciklusa smatraju kako su macho muškarci bolji muževi i očevi od momaka koji izgledaju pouzdano. Eksperiment je ponovljen s novim volonterkama i rezultati su bili isti.

Nosite užu odjeću - Sudeći prema studiji objavljenoj u stručnom glasilu Journal of Consumer Research žene su za vrijeme ovulacije sklonije izazovnijoj, užoj odjeći kojom se žele izdići iznad potencijalne konkurencije. Djevojke koje su bile u drugim fazama menstrualnog ciklusa nisu imale takve želje.

Šopingirate do iznemoglosti - Promatranje oko 500 žena pokazalo je kako djevojke imaju sklonost da deset dana prije menstruacije pretjerano peglaju kartice, a razlog je ublažavanje PMS-a.

Muškarci vam zvuče drugačije - Još jedna nuspojava vaše plodnosti je da vam za vrijeme ovulacije muškarci postaju super smiješni. Znanstvenici vjeruju da momci intuitivno osjete kada su djevojkama najplodniji dani i sukladno time podsvjesno mijenjaju način na koji govore kako bi se izdvojili iz mnoštva.

Vaš glas se mijenja -  Uz nadutost, bolove u trbuhu i rapidno mijenjanje raspoloženja Majka priroda nagradila vas je i s neprivlačnim glasom za vrijeme menstruacije. Kada su znanstvenici zatražili od muškaraca da izaberu najneprivlačniji ženski glas, momci su mahom izabrali djevojke koje su u trenutku snimanja imale mjesečnicu. Sudeći prema znanstvenicima, ženskom glasu za vrijeme mjesečnice manjka topline, kvalitete i tonaliteta.

Seksualne fantazije su intenzivnije - U ime znanosti 27 hrabrih volonterki je mjesec dana bilježilo svoje dnevno sanjarenje o seksu. U prosjeku, djevojke su dnevno maštale o seksu 0,77 puta, no tri dana prije ovulacije o seksu se fantaziralo 1,3 puta na dan, a primisli su bile sočnije i uzbudljivije.

Sklonije ste infekcijama - Nedavni eksperiment pokazao je da spolni hormon estradol za vrijeme ovulacije snižava učinkovitost imuniteta, a znanstvenici vjeruju da je za tu nuspojavu zaslužna evolucija koja na taj način povećava šansu da spermiji prežive u tijelu žena i uspješno oplode jajnu stanicu.

18.06.2012. 22:58:44
http://metro-portal.hr/sulude-stvari-koje-cinite-pod-utjecajem-mjesecnice/72041/