Metro-portal.hr

objavljeno 08.08.2011. 16:23:00
2CELLOS

Šulić i Hauser dvaput na Dubrovačkim ljetnim igrama

U skladu s novim imenom za svjetske pozornice, mladi violončelisti nastupit će prvo sa Zagrebačkim solistima, a potom i kao 2Cellos

Šulić i Hauser na Dubrovačkim ljetnim igrama

Violončelisti Luka Šulić i Stjepan Hauser, poznati kao 2CELLOS, nastupit će na Dubrovačkim ljetnim igrama 9. i 10. kolovoza, najavljeno je danas na konferenciji za novinare koju prenosi Hina.

Šulić i Hauser nastupit će 9. kolovoza sa Zagrebačkim solistima u Kneževu dvoru, a tom će prigodom biti izvedena djela Mozarta, Vivaldija, Sollime, Blocha, Hauget y Tagella, Čajkovskog te hrvatskog predsjednika Ive Josipovića.

Dan poslije, 10. kolovoza, nastupit će kao 2CELLOS ispred crkve sv. Vlaha i izvesti obrade hitova koje su im donijele svjetsku slavu i popularnost.

Luka Šulić rekao je na konferenciji za novinare kako je iznimna čast nastupati na Dubrovačkim ljetnim igrama, a posebno što će u Dubrovniku održati prvi hrvatski koncert kao 2CELLOS.

Na konferenciji za novinare, osim violončelista Luke Šulića i Stjepana Hausera, sudjelovali su i intendant Dubrovačkih ljetnih igara Ivica Prlender te direktor Glazbenog programa Ivan Repušić.

Šulić i Hauser svjetsku su popularnost stekli obradom hita Michaela Jacksona "Smooth criminal", koju je na Youtubeu vidjelo oko pet milijuna ljudi u tri mjeseca, što im je donijelo nastupe s Eltonom Johna i Georgeom Michaelom. Njihovu su popularnost učvrstile obrade drugih hitova, među kojima "Welcome to the Jungle".

Nedavno su nastupili i na Sarajevo Film Festivalu te na iTunes festivalu u Londonu. Na prvom su mjestu na hrvatskoj top-listi najprodavanijih stranih albuma, a u Japanu su po prodaji nadmašli Lady Gagu.

08.08.2011. 16:23:00
http://metro-portal.hr/sulic-i-hauser-dvaput-na-dubrovackim-ljetnim-igrama/62093/