Metro-portal.hr

objavljeno 16.04.2008. 00:06:43

Sukobi unutar SDP-a

Milanović se još ne može ‘riješiti’ Bandića koji je ‘prekrupna riba’, ali pokušava preuzeti nadzor nad gradskim ograncima
Milanović se još ne može ‘riješiti’ Bandića koji je ‘prekrupna riba’, ali pokušava preuzeti nadzor nad gradskim ograncima (Drago Sopta/CROPIX)

Nakon što je HDZ kao svog kandidata za gradonačelnika istaknuo nepoznatog Jasena Mesića, brojni su se politički analitičari raspisali o koordiniranosti  i sasvim ugodnoj komunikaciji premijera Sanadera i gradonačelnika Bandića.

Jedan od znakovitih primjera ove ‘suradnje’ svakako je i nedavno imenovanje Irene Divković na mjesto urednice Informativnog programa televizije Z1 koju kontrolira Grad Zagreb. Suprug Irene Divković je Zoran O. Milanović, novinar Vjesnika koji oštro kritizira svog imenjaka i prezimenjaka, predsjednika SDP-a. Nakon što je Nadzorni odbor SDP-a Hrvatske početkom mjeseca izbacio 26 članova stranke, među kojima se našao i pomoćnik direktora Zagrebačkih voda Mirko Ljubičić - Šveps, sukobi su se proširili na razinu gradskih ogranaka.

Izbačeni član mjesne organizacije Trešnjevka - jug Anđelko Jeličić rekao je za portal Javno.hr kako već tri dana zove Zorana Milanovića, a on izbjegava razgovor. Dok Milanović očito kontrolira trešnjevačku organizaciju, Bandićevi pristaše pokušat će se učlaniti u organizaciju Novi Zagreb - zapad. Ogorčeni članovi danas očekuju odgovor predsjednika stranke.  (DM)

16.04.2008. 00:06:43
http://metro-portal.hr/sukobi-unutar-sdp-a/5965/