Metro-portal.hr

objavljeno 15.01.2012. 22:16:00
RUMUNJSKA

Sukob policije i prosvjednika u Bukureštu

Glasnogovornik policije kazao je da su među izgrednicima najaktivniji bili navijači bukureštanskih nogometnih klubova Dinama i Steaue

Fotografija vijesti

Za vrijeme novih demonstracija protiv predsjednika Basescua u Bukureštu su večeras izbili sukobi između prosvjednika i policije, javlja Hina.

Oko tisuću prosvjednika mirno je demonstriralo na Sveučilišnom trgu, no u jednom se trenutku, kako prenosi France presse, njih stotinjak odvojilo i na policajce počelo bacati kamenje, petarde i dimne bombe. Agencija Mediafax prenosi kako je najmanje jedan policajac ozlijeđen.

Pripadnici snaga reda odgovorili su suzavcem, kako bi rastjerali prosvjednike koji su pokušali blokirati promet. Glasnogovornik policije kazao je da su među izgrednicima najaktivniji bili navijači bukureštanskih nogometnih klubova Dinama i Steaue, policiji otprije poznati po nasilnom ponašanju na nogometnim stadionima.

Mnogi su prosvjednici isticali transparente na kojima je pisalo: "Ponosan sam što sam huligan".

U subotu je u policijske postaje privedeno pedesetak osoba, nakon sličnih prosvjeda u kojima je desetak sudionika ranjeno, među njima četiri policajca i jedan kamerman.

15.01.2012. 22:16:00
http://metro-portal.hr/sukob-policije-i-prosvjednika-u-bukurestu/67296/