Metro-portal.hr

objavljeno 27.12.2010. 13:02:43
SMJENE

Šuker, Biškupić, Dropulić i Vukelić izletjeli iz Vlade

Smjene ministara ipak su provedene, kako piše Index u Vladu su ušli Mesić, Dalić, Božinović i Bačić

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Damjan Tadić/CROPIX)

Najave smjene ministara u Vladi RH ipak su se ispunile, Jadranka Kosor uspjela je nagovoriti kadrove HDZ-a da zamijene dosadašnje ministre na koje je javnost imala najviše prigovora.

Smijenjeni su Ivan Šuker, Božo Biškupić, Branko Vukelić i Marina Matulović-Dropulić. Šukera zamjenjuje Martina Dalić, Božu Biškupića Jasen Mesić, Vukelića Božinović, a Dropulićku Branko Bačić.

"Zahvaljujem se na predanom radu dosadašnjim ministrima. Dugi niz godina radili su ovaj težak i zahtjevan posao u izvršnoj vlasti. Prema našem dogovoru oni svi odlaze u Sabor i postat će saborski zastupnici", izjavila je predsjednica Vlade Jadranka Kosor na konferenciji za tisak koja je upravo u tijeku.

Najmanje putra na glavi od svih njih ima Božo Biškupić, kojeg je mjesta vjerojatno najviše koštala titula Sanaderovog vozača i osobnog fotografa. Šuker je zadužio zemlju preko glave, posvađao se sa svima i, na kraju, ispao vječni student koji nije baš istinito prikazao svoje obrazovanje.

Branko Vukelić našao se u središtu brojnih afera, a dosta od njih bilo je i privatne prirode, kada su resursi MORH-a korišteni za izgradnju prometnica i mostova do njegovog rodnog sela. Pritužbe na Marinu Matulović-Dropulić su konstanta od prvog dana mandata, a prošli su tjedan i zeleni zatražili njenu smjenu.

Uskoro opširnije.

27.12.2010. 13:02:43
http://metro-portal.hr/suker-biskupic-dropulic-i-vukelic-izletjeli-iz-vlade/53269/