Metro-portal.hr

objavljeno 05.08.2013. 17:01:00
4. SPFF

Sugarman nasmijao i rasplakao publiku SPFF-a

Prije oskarovskog filma, gledatelji su uživali u 15-minutnom filmu mladog danskog redatelja Thomasa Norgaarda 'Fink: Warm Shadow'

Projekcije su pravi doživljaj
Projekcije su pravi doživljaj (SPFF)

Film 'Searching For Sugarman'  redatelja Malika Bendjelloula fascinirao je prepuno gledalište najljepšeg kina na otvorenom u Maloj Paklenici. Ove godine Oscarom ovjenčani film o potrazi za američkim glazbenikom Sixtom Rodriguezom ganuo je publiku koja se smijala, plakala i "ježila" na bravuroznu izvedbu nesvakidašnje priče. Neki su se čak usudili već sad komentirati kako je ovo najbolji film ovogodišnjeg, četvrtog po redu izdanja SPFF-a.

Prije oskarovskog filma, gledatelji su uživali u 15-minutnom filmu mladog danskog redatelja Thomasa Norgaarda 'Fink: Warm Shadow'. Večer je zaključila glazba uživo u izvedbi sjajnih glazbenika iz Beča 'Stephan Thaler Jazz Tria' nakon čega je uslijedio glazbeni odabir DJ-a Ozrena Kanceljaka koji je okupljene zabavljao do ranih jutarnjih sati.

Ništa manje dinamično nije bilo ni tijekom dana u festivalskom centru gdje je svoj Masterclass održao Andy Markowitz, jedan od osnivača MusicFilmWeba - najveće platforme glazbenih dokumentaraca. Nakon Masterclassa održana je press konferencija na kojoj su svoje dojmove o festivalu iznijeli Ivo Bašić, savjetnik ministra turizma Republike Hrvatske i Vojko Volk, slovenski ambasador u Hrvatskoj.
"Nevjerojatno je, ali eto ipak moguće da je država podržala ovakvu hvalavrijednu manifestaciju"- kazao je Volk dok je Ivo Bašić istaknuo kako je SPFF na dobrom putu da postane jedan od glavnih aduta kulturnog turizma u Hrvatskoj.

Večeras posjetitelje Velike Paklenice očekuju filmovi: "Nicka Cave: Road To God Knows Where' redatelja Ulija Schueppela te film Sandre Polić-Živković  'Klapa Cambi: Piva klapa Kornelija'. U Maloj Paklenici na program će biti čak tri filma: 'Martino: Unstrung' redatelja Iana Knocksa, 'All Hail The Beat' Nelsona Georgea
te film hrvatskog redatelja Matka Petrića 'Earl Jones je bija u pravu'. Večeras je također na program i svjetska premijera filma: 'Damir Avdić: Pravi čovjek za kapitalizam' slovenskog redatelja Dušana Moravca koji će biti prikazan u Kinu Plaža.

05.08.2013. 17:01:00
http://metro-portal.hr/sugarman-nasmijao-i-rasplakao-publiku-spff-a/79689/