Metro-portal.hr

objavljeno 19.12.2015. 17:31:45
HE HE

Sudnji dan na Badnjak? Ne, kaže NASA

Kao i obično kad se otkrije neki asteroid koji leti prema Zemlji, teorije zavjere su eksplodirale i najavile smak svijeta na Badnjak, baš kao i na Noć vještica

Stiže, ali ne udara
Stiže, ali ne udara (Arhiva)

Badnjak je dan kad se pjeva Tiha noć, no uvijek se nađe nešto što bi moglo poremetiti idilu - ovoga puta to je asteroid koji, baš kao i na Noć vještica, znakovito prolazi kraj Zemlje ...

NASA je potvrdila da će 24. prosinca pored Zemlje proći ogromni asteroid 2003 SD220, koji bi mogao uništiti cijeli kontinent u slučaju udara u naš planet. Stručnjaci NASA-e navode da je asteroid širok čak 2,5 kilometra i viši nego što se pretpostavljalo.

Asteroid će projuriti relativno blizu Zemlje, točnije na udaljenosti 28 puta većoj od udaljenosti Zemlje od Mjeseca, a ovaj je asteroid jedan od 17 koje pažljivo prate astronomi zbog njihove blizine Zemlji. 

Ipak, bez obzira na sve to, YouTube je pun katastrofičnih videa koji najavljuju smak svijeta upravo na Badnjak, a teorija zavjere ima više nego što se može i nabrojati.

Znanstvenici strahuju da bi još neki asteroidi mogli biti mnogo veći nego što se trenutno misli, zbog čega žele pojačati promatranja objekata u blizini Zemlje.

Neki veći asteroid ne bi ni trebao udariti u naš planet, a opet bi prouzrokovao katastrofalne posljedice.  Naime, gravitacijski utjecaj velikog nebeskog tijela u blizini Zemlje doveo bi do poplava, potresa i brojnih žrtava.

Podsjetimo, u listopadu je pored Zemlje proletio ogromni asteroid širok 600 metara, i to baš na Noć vještica, a zanimljivo je da su znanstvenici su na satelitskim snimcima vidjeli da je sličan ljudskoj lubanji i nazvali ga Mrtvačka glava.

19.12.2015. 17:31:45
http://metro-portal.hr/sudnji-dan-na-badnjak-ne-kaze-nasa/95613/