Metro-portal.hr

objavljeno 22.07.2011. 12:15:00
SUD ZATVARA VRATA

Suđenje za elitnu prostituciji proći će bez očiju javnosti

Iz cijele glavne rasprave bit će isključena javnost na prijedlog Jadranke Sloković koja zastupa drugookrivljenu Saru Sikirić

Suđenje za organiziranje elitne prostitucije u Zagrebu zatvoreno za javnost
Suđenje za organiziranje elitne prostitucije u Zagrebu zatvoreno za javnost (Deviantart)

Suđenje poznatom fizioterapeutu Nebojši Perunoviću (61), okrivljenom za organiziranje lanca elitne prostitucije, i svodnici Sari Sikirić (24) odgođeno je za početak rujna, a prihvaćen je i prijedlog da se iz glavne rasprave isključi javnost, piše Hina.

Sudac zagrebačkoga Općinskog kaznenog suda Darijo Lokas odgodio je raspravu za 1. rujna na prijedlog odvjetnika Draška Šoća, branitelja prvookrivljenog Perunovića, koji je to tražio zbog prekratkog vremena za pripremu obrane i zbog lošega zdravstvenog stanja njegova klijenta.

Iz cijele glavne rasprave bit će isključena javnost na prijedlog Jadranke Sloković koja zastupa drugookrivljenu Saru Sikirić. Sudac je prihvatio taj prijedlog objasnivši da činjenice koje će se utvrđivati na sudu mogu štetiti ne samo okrivljenicima, nego i svjedocima.

Šoć je najavio da će tražiti da se njegov klijent pusti iz pritvora i predložit će da se u kaznenom postupku ispita 30-ak svjedoka iz javnog života među kojima su, kazao je, poznati sportaši i ministri. Želi dokazati da u klub njegova klijenta nisu dolazile, kako je rekao, samo osobe koje se ovih dana spominju u medijima nego i ozbiljni i bolesni ljudi. Po njegovim riječima, tužiteljstvo će predložiti da se u postupku ispita 27 svjedoka. Odvjetnica Sloković rekla je da neće predložiti ni jednog svjedoka.

Protiv 23-godišnje M.T.K., koja je u optužnom prijedlogu navedena kao trećeokrivljena, postupak će se voditi odvojeno. Današnji početak suđenja za organiziranje lanca elitne prostitucije izazvao je iznimnu pozornost mnogih medija.

22.07.2011. 12:15:00
http://metro-portal.hr/sudjenje-za-elitnu-prostituciji-proci-ce-bez-ociju-javnosti/61551/