Metro-portal.hr

objavljeno 03.09.2010. 12:30:00
SLUČAJ STUDIJA

Suđenje Polančecu počinje 17. rujna, Sanader neće biti svjedok

VIDEO - Polančecov odvjetnik Anto Nobilo smatra da nema potrebe da se Sanader u slučaju nepotrebne studije pojavi kao svjedok

Damir Polančec
Damir Polančec (Goran Mehkek/Cropix/Infopunkt)

Suđenje bivšem potpredsjedniku Vlade Damiru Polančecu i vukovarskom odvjetniku Petru Miletiću počet će 17. rujna, odlučeno je na današnjem pripremnom ročištu na zagrebačkom Županijskom sudu.

Izlazeći iz suda na Zrinjevcu bivši potpredsjednik Vlade i bivši ministar gospodarstva Polančec nije želio davati nikakve izjave. Njegov odvjetnik Anto Nobilo novinarima je kratko kazao da su na ročištu prihvaćeni svi dokazni prijedlozi obrane, ali i tužiteljsta.

Na novinarsko pitanje hoće li se kao svjedok u ovom postupku pojaviti bivši premijer Ivo Sanader, odvjetnik Nobilo je izjavio kako njegovo svjedočenje nije predložila niti jedna od stranaka u postupku.

"Sanadera nitko neće zvati kao svjedoka jer ovdje nije bio involviran", kazao je Nobilo.

Slučaj studija

Po USKOK-ovoj optužnici, Polančec se 2008. g. s Miletićem dogovorio o izradbi stručno-pravne studije kojom se Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva nikad nije koristilo, ali je platilo pola milijuna kuna.

USKOK tvrdi da je bivši ministar studiju naručio i platio iako je znao da ona nije potrebna jer je taj problem već bio riješen u pregovorima Vladinih tijela s radnicima Borova srpske nacionalnosti. Sam Polančec sudjelovao je u tim pregovorima, dok je Miletić zastupao jednu skupinu radnika Borova, a za te mu je usluge u siječnju 2009. Borovo platilo 1,3 milijuna kuna.

Polančecov odvjetnik Nobilo ranije je najavio da će za svjedoka predložiti čelnika SDSS-a Vojislava Stanimirovića, koji je također sudjelovao u pregovorima. Rekao je kako su pregovori sa zaposlenicima Borova bili "prvorazredni politički problem" te da su upravo Polančec i Miletić bili zaslužni za njegovo rješavanje.(hina/metro-portal)

03.09.2010. 12:30:00
http://metro-portal.hr/sudjenje-polancecu-pocinje-17-rujna-sanader-nece-biti-svjedok/47275/