Metro-portal.hr

objavljeno 27.07.2011. 15:29:00
LANAC ELITNE PROSTITUCIJE

Suđenje Mariki Tomljanović neće biti otvoreno za javnost

Marika Tomljanović-Kiprijanovski optužena je za podvođenje bodibilderice i višestruke prvakinje Hrvatske u fitnessu Alice Cvetković od travnja do lipnja ove godine

Suđenje je, kao i dosadašnja, zatvoreno za javnost
Suđenje je, kao i dosadašnja, zatvoreno za javnost (www.sudacka-mreza,hr)

Sutkinja Anamarija Pavičić sa Općinskog kaznenog suda u Zagrebu odlučila je za javnost zatvoriti suđenje Mariki Tomljanović-Kiprijanovski, optuženoj za sudjelovanje u lancu elitne prostitucije, prenosi Hina.

Policija je nedavno nakon višemjesečne akcije razbila lanac prostitucije koju su mediji prozvali elitnom jer su djevojke koje su nudile usluge navodno dolazile iz domaćeg svijeta mode i zabave, a korisnici usluga bili su imućni poslovni ljudi.

Za organiziranje lanca prostitucije državno odvjetništvo optužilo je Nebojšu Perunovića, poznatoga športskog fizioterapeuta, 24-godišnju Saru Sikirić i Mariku Tomljanović-Kiprijanovski, za koju je suđenje odvojeno. U oba postupka suci su na zahtjev obrana isključili javnost.

Na današnjemu prvom ročištu ispitan je riječki građevinski poduzetnik Zoran Štrbac, koji je nakon izlaska iz sudnice novinarima izjavio da se nije koristio uslugama prostitutki. Priznao je da poznaje optuženu i Alicu Cvetković koja je navodno "radila" za optuženu.

Iza zatvorenih vrata ispitana je i Alica Cvetković, no zbog tajnosti suđenja, nitko od sudionika postupka nije želio otkriti što su svjedoci izjavili u sudnici.

Suđenje se nastavlja sutra, kada se očekuje svjedočenje suvlasnika kluba "Papaya" na Zrću Ivana Bušljete.

Marika Tomljanović-Kiprijanovski optužena je za podvođenje bodibilderice i višestruke prvakinje Hrvatske u fitnessu Alice Cvetković od travnja do lipnja ove godine, kojoj je dogovarala mjesto i vrijeme susreta sa zainteresiranim muškarcima ili joj je samo proslijedila njihove brojeve telefona. Svoje usluge Alica Cvetković navodno je naplaćivala od 300 do 500 eura, a novac je dijelila s optuženom za koju državno odvjetništvo traži kaznu od sedam mjeseci zatvora.

Mariku Tomljanović-Kiprijanovski tereti se i za zloporabu droge jer je sredinom srpnja u stanu u kojem je boravila policija pronašla pola grama kokaina. Ona od početka poriče optužbe. Na sud je dovode iz pritvora.

27.07.2011. 15:29:00
http://metro-portal.hr/sudjenje-mariki-tomljanovic-nece-biti-otvoreno-za-javnost/61723/