Metro-portal.hr

objavljeno 12.07.2020. 11:01:00
NATJEČAJ

Sudjelovanje na Izložbi hrvatskog dizajna 19/20 online

Natječite se za Nagrade Hrvatskog dizajnerskog društva, najprestižnije domaće strukovne nagrade u području dizajna koje se dodjeljuju u 8 profesionalnih i 8 studentskih kategorija

Javite se...
Javite se... (Arhiva)

HDD poziva zainteresirane da se prijave za sudjelovanje na jedanaestoj bijenalnoj Izložbi hrvatskog dizajna 19/20, u organizaciji Hrvatskog dizajnerskog društva, koja se ove godine prvi puta odvija na novoj online platformi, od listopada 2020.

'Predstavite svoje radove u novoj reprezentativnoj tiskanoj publikaciji Pregled hrvatskog dizajna na 300 stranica, koja već 21 godinu dokumentira najbolje dizajnerske projekte u Hrvatskoj.

Natječite se za Nagrade Hrvatskog dizajnerskog društva, najprestižnije domaće strukovne nagrade u području dizajna koje se dodjeljuju u 8 profesionalnih i 8 studentskih kategorija!

Najbolji radovi bit će predstavljeni i na Izložbi nagrađenih radova u Muzeju za umjetnost i obrt u Zagrebu u studenom 2020.', stoji u pozivu HDD-a.

Ovogodišnje kategorije su: Dizajn vizualnih komunikacija, Industrijski / produkt dizajn, Dizajn u digitalnim medijima i dizajn interakcija, Dizajn ambalaže, Modni i odjevni dizajn, Cjeloviti projekt / proizvod, Prostorne i grafičke intervencije i sistemi, Cjeloviti projekt / proizvod te Koncept / inicijativa / kritički dizajn.

Prihvaćaju se radovi nastali u periodu od 18.6.2018. do 18.6.2020.

Rok za prijavu je 17. srpnja 2020.

O odabiru radova i nagradama odlučuje Selekcijska komisija i Međunarodni ocjenjivački sud u sastavu Sanja Bachrach Krištofić, Karlo Kazinoti, Željko Serdarević, Svjetlana Despot, Marko Pavlović, Lea Vene, Vedran Židanik, Bojan Hadžihalilović (BiH) i John L. Walters (UK).

Cilj izložbe je autentično dokumentirati "trenutak" dizajnerske profesije unutar dvogodišnjeg perioda, prostrti pred publiku panoramsku sliku visokopostavljenih profesionalnih standarda te relevantnih tendencija koju u datom trenutku želimo zabilježiti kao svojevrsni oslonac i podsjetnik za budućnost.

Za sudjelovanje se možete prijaviti putem online prijavnice dostupne putem poveznice www.izlozba.dizajn.hr.

Pravilnik i uvjeti sudjelovanja

12.07.2020. 11:01:00
http://metro-portal.hr/sudjelovanje-na-izlozbi-hrvatskog-dizajna-19-20-online/126229/