Metro-portal.hr

objavljeno 11.12.2018. 17:01:00
PREDSTAVE

SubScena: Cirkultura — "Tu/bez: TAKE2"

Prvi rad u nastajanju izveden je u lipnju 2018. godine. Tu/bez: TAKE2 je najava za sljedeće etape umjetničkog istraživanja unutar projekta Tu/bez

Pogledajte drugi rad u nastajanju
Pogledajte drugi rad u nastajanju (SubScena)

Cirkultura izvodi "rad u nastajanju" čije elemente su pronašli kroz dvotjedno istraživanje u sklopu rezidencije kroz platformu Subscene.

Prvi rad u nastajanju izveden je u lipnju 2018. godine. Tu/bez: TAKE2 je najava za sljedeće etape umjetničkog istraživanja unutar projekta Tu/bez.

Podsjetimo se:

Istraživački zadatak je bio naći mogućnosti iskorištavanja poluproizvoda za prikazivanje vlastitih stanja, emocija i ekspresija kroz ples, fizički teatar, manipulaciju objektom, glazbu i multimediju.Područje istraživanja može se opisati pod domenom suvremenog cirkusa.

Umjetnici su zatvoreni u prostor ispunjen cijevima - ostatcima građevnih jedinica nekih gotovih proizvoda. Svaki od njih ima svoj pogled na iskoristivost ovog materijala, i svi dijele isti problem - nedostatak jednog od alata za vlastito izražavanje...

Izvode: Matija Vuletić, Aleksandar Đikić ,Tatjana Vuletić, Vladimira Šančić

Zvuk: Sven Senečić

Video: Tibor Grujić

SubScena za kazalište, izvedbene umjetnosti i ostale hibride neprofitni je projekt kojeg u partnerstvu provode Autonomni kulturni centar Attack i Udruga Cirkorama unutar AKC Medika, a s ciljem afirmiranja i povezivanja avangardnih i eksperimentalnih izvedbenih umjetnika/ca iz Hrvatske, regije i svijeta, neovisno o žanru, stilu i razdoblju kojem pripadaju. Projekt financijski podržavaju Grad Zagreb, Ministarstvo kulture Republike Hrvatske, te Zaklada "Kultura Nova" i Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva.

11.12.2018. 17:01:00
http://metro-portal.hr/subscena-cirkultura-tu-bez-take2/115846/