Metro-portal.hr

objavljeno 02.12.2021. 09:30:00
KAZALIŠTE

Subscena: Aaron Govea - Nahui

Predstava se temelji na nasumičnom nizu događaja o "Reinterpretaciji korijena" (kulturni meksički elementi - plesovi)

Nahui
Nahui (Arhiva)

NAHUI: AARÓN GOVEA

SUBOTA 11.12.2021. U 18.00

FILMSKI STUDIO MEDIKA - AKC MEDIKA, PIEROTTIJEVA 11

SubScena za kazalište, izvedbene umjetnosti i ostale hibride poziva vas na izvedbu Nahui, autora Aarón Govea, u subotu 11.12.2021. u 18.00 sati u Filmskom studiu Medika, Pierottijeva 11.

Predstava se temelji na nasumičnom nizu događaja o "Reinterpretaciji korijena" (kulturni meksički elementi - plesovi). Kratak trenutak za radost kretanja, izvorno drevnih rituala kojima se danas može pristupiti drugačije, zašto? Možda postoji nešto važno što ne bismo smjeli zaboraviti bez obzira gdje se nalazimo ili kamo idemo.

Ulaz na prezentaciju je besplatan. Radi ograničenog broja mjesta rezervirajte svoje mjesto na: subscena@attack.hr

Aaron Govea - Glumac, autor i redatelj. Njegov scenski jezik obogaćen je različitim tehnikama pokreta i izražavanja; estetika koja je ponekad minimalistička i apstraktna; scenski prostor obilježen objektima kao dinamična scenografija; te glazbene kreacije i svjetla kao elementi dramaturgije. Godine 2014. završio je Master-Physical Theatre na Accademia Teatro Dimitri, SUPSI (Švicarska). 2011. diplomirao Nacionalnu školu za kazališnu umjetnost, INBA-Mexico. Također je sudjelovao na raznim međunarodnim festivalima u Europi i Americi.

SubScena za kazalište, izvedbene umjetnosti i ostale hibride neprofitni je projekt kojeg u partnerstvu provode Autonomni kulturni centar Attack i Udruga Cirkorama unutar AKC Medika, a s ciljem afirmiranja i povezivanja avangardnih i eksperimentalnih izvedbenih umjetnika/ca iz Hrvatske, regije i svijeta, neovisno o žanru, stilu i razdoblju kojem pripadaju. SubScena potiče svaki umjetnički opravdan, radikalan ili suptilan, postupak stvaranja izvedbe te razvija i promovira eksperimentalne strategije za privlačenje nove publike i uspostavljanje suvremenog umjetničkog diskursa.

Projekt financijski podržavaju Grad Zagreb, Ministarstvo kulture Republike Hrvatske, te Zaklada "Kultura Nova" i Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva.

02.12.2021. 09:30:00
http://metro-portal.hr/subscena-aaron-govea-nahui/135410/