Metro-portal.hr

objavljeno 28.08.2019. 10:30:00
DOĐITE

Subota na zagrebačkom Bundeku u znaku petog GRAWE noćnog maratona

Uvertiru ovogodišnjem GRAWE noćnom maratonu dali su trkači diljem Hrvatske prikupivši u rekordnom roku 100.000 kilometara za nabavku proteza za troje djece s amputacijom donjih ekstremiteta i njihove prve trkačke korake

Dođite i vi!
Dođite i vi! (Arhiva)

Posljednji vikend u kolovozu na zagrebačkom Bundeku već je tradicionalno, petu godinu za redom rezerviran za najluđu trkačku zabavu pod mjesecom, GRAWE noćni maraton. Pod organizacijom Atletskog kluba Sljeme i osiguravajućeg društva GRAWE Hrvatska skoro 2.000 trkača će u subotu, 31. kolovoza s početkom u 18 sati trčati pod sloganom „Neki drugi svijet" i tako još jednu godinu zaredom osvijetliti zagrebački Bundek i Savski nasip.

GRAWE noćni maraton kruna je godišnje PoKRENI inicijative, koja za cilj ima motivirati osobe za pokretanjem i uvođenjem zdravih životnih navika. Glavna vizija PoKRENI inicijative je činjenica da je svima nama najteže napraviti onaj prvi korak i na njega najteže odlučujemo ukoliko nemamo potporu, motivaciju, odnosno neki okidač koji će nas pokrenuti.

Motivacija često dolazi iz želje da napravimo neko dobro djelo i pomognemo onima koji se možda i ne mogu kretati, stoga PoKRENI inicijativa već pet godina ima i dobrotvoran karakter. Tako su brojni trkači i ove godine pokazali veliko srce i zajedničkim snagama putem PoKRENI - Pokloni svoje kilometre izazova u rekordnom roku od nešto više od mjesec dana prikupili 100.000 kilometara za nabavku proteza za troje djece s amputacijom donjih ekstremiteta i njihove prve trkaće korake.

Osiguravajuće društvo GRAWE d.d. upravo će na noćnom maratonu sve ove kilometre donirati Udruzi osoba s amputacijom udova Grada Zagreba i Zagrebačke županije (UAZ) u obliku donacije od 100.000 kuna. 

Ova je utrka namijenjena prije svega svima onima koji žele istrčati svoju prvu utrku. Njima je na raspolaganju posebna disciplina 'Desetinka' od četiri kilometra, a svim ostalim već iskusnim trkačima tu su i nešto veće duljine od 10 kilometra, polumaratona, ¾ maratona (32km) ili cijelog maratona. Organizatori pozivaju sve građane i ljubitelje trčanja da dođu u subotu na Bundek, podrže trkače i zajedno s njima se zabave na najluđem trkačkom spektaklu na „nekom drugom svijetu".  

28.08.2019. 10:30:00
http://metro-portal.hr/subota-na-zagrebackom-bundeku-u-znaku-petog-grawe-nocnog-maratona/120327/