Metro-portal.hr

objavljeno 10.08.2012. 16:39:00
CAR JE GOL

Štulićevo prangijanje po YouTube

Neslušljive Štulićeve obrade raznoraznih "klasika" po njegovim kriterijima otkrile su da je Johhny kakvog je Juga znala davno nestao

Možda je bolje da je samo otišao u legendu ...
Možda je bolje da je samo otišao u legendu ... (YouTube (Screenshot))

Pisati o Branimiru Štuliću uvijek je bio pomalo opasan zadatak, jer čovjek od početaka svog glazbenog života dijeli ljude na one koji ga, ponekad nekritički, obožavaju i one koji ne vide magiju u njegovoj muzici.

Nakon dobrovoljnog izgnanstva u Utrecht, vjerojatno ne prođe niti jedan dan da se u nekom mediju s prostora bivše Jugoslavije ne pojavi neki tekst o njemu. Većinom apologetski nastrojeni i puni žala za odlaskom "našeg Johnnyja", više manje spekuliraju o njegovom mogućem povratku u glazbene vode.

Kako je Johnny izgleda otkrio Internet, omogućio je svojim obožavateljima uvid u svoje najnovije glazbene poduhvate .... poput, recimo, ovoga:

Iako je Štulić nekoliko puta izjavio da je Bregović jedini glazbenik s područja bivše Juge kojem se divi, to mu nije zasmetalo da unakazi njegovu baladu. Možda je mislio da će ovo ispasti bolje, ali nije:

Dapače, nije imao toliko pristojnosti da potpiše Balaševića. Sve u svemu, fanovi i dalje mogu šiziti za njegovom genijalnošću, a oni rijetki glasovi koji ga nisu dizali u nebesa došli su na svoje: Štulić loše pjeva, nije shvatio bit niti jedne obrađene pjesme, a kamoli joj pokušao udahnuti novi život.

Jednostavno, zaprangijao je na gitari i pustio glas, pa što bude, glavno da liči na njega. Car je, napokon, gol. 

10.08.2012. 16:39:00
http://metro-portal.hr/stulicevo-prangijanje-po-youtube/73208/