Metro-portal.hr

objavljeno 26.05.2010. 15:50:54
KVALITETA STUDIRANJA

Studentski dan sporta na Trgu bana Jelačića 28. svibnja

Studenti će, između ostalog, igrati ulični nogomet i košarku, a geslo manifestacije je "Tko se ne giba, s vremenom zariba!"

Zagreb Studentski dan sporta
Zagreb Studentski dan sporta (Wikipedia)

Studentski dan sporta pod geslom "Tko se ne giba, s vremenom zariba!", održat će se u petak, 28. svibnja, na Trgu bana Josipa Jelačića, najavljeno je danas iz Ureda za odnose s javnošću Sveučilišta u Zagrebu, koje je, zajedno sa Hrvatskim i Zagrebačkim sveučilišnim športskim savezom, organizator te manifestacije.

Promocija studentskog sporta, od vrhunskog do rekreativnog, kao sastavnog dijela akademskog života kojim se podiže kvaliteta studiranja i življenja, osnovni je cilj projekta, napominju organizatori u priopćenju.

Također navode kako će se Studentski dan sporta, osim u Zagrebu, gdje se održava drugi put i dio je manifestacije u povodu Dana grada Zagreba, održati 29. i 30. svibnja u Osijeku, Splitu i Rijeci.

Studenti u Zagrebu će na glavnom gradskom trgu igrati ulični nogomet (street soccer) i uličnu košarku (streetball), veslati na veslačkim ergometrima te izvoditi plesne točke. U plesnom dijelu programa sudjeluju Cheerleadersice s Filozofskog fakulteta, Step aerobic grupa s Kineziološkog fakulteta te studenti koji će pokazati vještine plešući breakdance, urban style, wing chun i ritmiku.

Na Trgu bana Jelačića bit će postavljeni i štandovi na kojima će biti dostupne informacije o uspjesima studenata na domaćim i međunarodnim sportskim natjecanjima te najave studentskih prvenstava u Zagrebu i Hrvatskoj. (hina/metro-portal)

26.05.2010. 15:50:54
http://metro-portal.hr/studentski-dan-sporta-na-trgu-bana-jelacica-28-svibnja/40989/