Metro-portal.hr

objavljeno 30.01.2008. 22:21:39

Studenti kreirali Maserati Chicane

Grupa studenata s Europskog instituta za dizajn (IED) iz Torina je pod vodstvom Luce Gorgogna (Pininfarina), Davida Wilkiea (Stile Bertone) i Andree Militella, šefa dizajnerske ekipe, kreirala nasvakidašnji koncept Maserati Chicane. On će premijeru imati na predstojećem salonu automobila u Ženevi koji počinje 4. ožujka.

Chicane je zapravo baziran na konceptu koji su zamislili Ukrajinac Dmytro Zyubyairov i Talijan Oscar Palladino. Riječ je o atraktivnome sportskom kupeu s konfiguracijom sjedala 2+2. Dug je 4400 mm, širok 1850 mm i visok 1250 mm, a međuosovinski razmak mu doseže 2600 mm.

Nešto je manji od Granturisma i Quattroportea, pa nije isključeno kako će jednoga dana krenuti u serijsku proizvodnju kao ‘mali’ Maserati. Pokretat će ga V8 motor, uz pogon na stražnje kotače.

Premijera SfidaUz Chicane, IED će u Ženevi predstaviti i model Maserati Sfida čiji su autori Roberta Baggio Worm (Brazil), David Rodrigues (Portugal) i Irma Elena Naya Ramirez (Venezuela).Europski će institut za dizajn na ovogodišnjem autosalonu u Ženevi predstaviti još tri konceptna modela nastala u suradnji s Toyotom - Formu, Waterfall i H.A.L.O. ŽS

Piše: ŽS
30.01.2008. 22:21:39
http://metro-portal.hr/studenti-kreirali-maserati-chicane/1982/