Metro-portal.hr

objavljeno 03.09.2022. 16:01:00
BRAVO

Studenac ponovno donirao

Društveno odgovornim projektom 'Korak bliže zajednici' Studenac nastavlja podržavati programe koji pridonose pozitivnim promjenama

Treba donirati!
Treba donirati! (Arhiva)

Studenac, jedan od vodećih maloprodajnih lanaca u Hrvatskoj, ujedno i lanac s najvećom mrežom prodavaonica, u sklopu svog društveno odgovornog projekta 'Korak bliže zajednici' i u četvrtom je ciklusu donirao ukupno 100.000 kuna neprofitnim organizacijama diljem Hrvatske. Službeno proglašenje dobitnika i dodjela donacija održana je u središnjici Studenca u Omišu. 

„Iznimno nas veseli što smo po četvrti put pružili podršku neprofitnim organizacijama čiji programi pomažu poboljšanju kvalitete života i donose blagostanje svim generacijama, pružaju rehabilitacijsku i psihološku pomoć i podršku najranjivijim članovima društva te promoviraju zdravi život i rekreaciju. Ovoga puta zaprimili smo 85 prijava iz cijele Hrvatske između kojih je povjerenstvo Studenca, temeljem jasnih kriterija, izabralo deset dobitnika. Čestitamo dobitnicima i zahvaljujemo se svim prijavljenim  udrugama i organizacijama koje svojim hvalevrijednim radom stvaraju temelje boljeg i kvalitetnijeg života u svojim zajednicama. Pozivamo ih da i dalje prate aktivnosti našeg projekta „Korak bliže zajednici" na  web stranici Studenca kako bi bili pravovremeno obaviješteni o novim ciklusima donacija i ostalim aktivnostima koje planiramo unutar projekta", izjavila je Nina Mimica, direktorica Sektora marketinga u Studencu.

U sklopu projekta „Korak bliže zajednici" Studenac se vodi ciljevima Ujedinjenih naroda koji uključuju iskorjenjivanje gladi (osiguravanje dostupnosti sigurne hrane i poboljšavanja ishrane) te zdravlje (promocija zdravog života i blagostanje za ljude svih generacija). 

Središnjicu Studenca u Omišu ovom su prilikom posjetili predstavnici dviju udruga iz Splitsko-dalmatinske županije, a popis svih dobitnika četvrtog kruga natječaja dostupan je na službenoj stranici projekta.

Ilijana Kalajžić, stručna suradnica Udruge osoba s invaliditetom Agape iz Omiša, nakon dodjele donacije u omiškoj središnjici je izjavila: „Jako nam je značajna donacija Studenca jer među našim članovima imamo osobe koje žive na pragu siromaštva i socijalne isključenosti, a  donirana sredstva ćemo iskoristiti kako bismo im pomogli, smanjili rizik od siromaštva i značajno im olakšali svakodnevnicu.Također poboljšanjem kvalitete života naših članova indirektno se djeluje i na poboljšanje kvalitete života članova njihove uže i šire obitelji. Među ostalim, udruga „Agape" organizira radionice i različita druženja u našim prostorijama za naše članove i korisnike te ćemo donirana sredstva iskoristiti za te potrebe."

Na donaciji Studenca zahvalila se i Livija Plančić, predsjednica Udruge za pomoć žrtvama Bijeli krug Hrvatske iz Splita.

„Ova potpora Studenca doprinijet će našem radu sa socijalno ugroženim skupinama. U svom radu već imamo praksu podjele bonova kao humanitarne usluge za siromašne građane, tako da će ova potpora ojačati našu aktivnost i na lokalnoj razini i utjecati na boljitak socijalno ugroženih skupina budući da su siromaštvo i nezaposlenost česti razlozi socijalne isključenosti mnogih naših sugrađana."

Kroz svoj projekt društveno odgovornog poslovanja „Korak bliže zajednici" Studenac nastavlja pridonositi pozitivnim društvenim promjenama izravno podržavajući neprofitne organizacije koje pomažu svojim lokalnim zajednicama.

03.09.2022. 16:01:00
http://metro-portal.hr/studenac-ponovno-donirao/139123/