Metro-portal.hr

objavljeno 20.08.2011. 16:29:17
JEGULJA

Strauss-Kahn pokušava kupiti slobodu?

Dominique Strauss-Kahn, o čijoj je pohoti iscurilo i previše vijesti, pokušava kupiti slobodu u zamjenu za novac u građanskoj parnici

Fotografija vijesti

Odvjetnici sobarice, koja je bivšeg direktora MMF-a Dominiquea Strauss-Kahna tužila za pokušaj silovanja, ponudili su nagodbu prema kojoj bi odustali od kaznene prijave u zamjenu za novčanu odštetu u građanskoj parnici, objavio je Wall Street Journal, a prenosi Hina.

Odvjetnik sobarice Kenneth Thompson oštro je opovrgnuo tu vijest koju je Wall Street Journalu prenio izvor upućen u slučaj.

Priča je objavljena uoči ročišta u četvrtak na kojem će se Strauss-Kahn pojaviti pred sucem prvi put od ukidanja kućnog pritvora 1. srpnja.

Nafissatou Diallo, sobarica koju je Strauss-Kahn navodno seksualno napao 14. svibnja, podigla je protiv njega građansku parnicu u New Yorku prošloga tjedna, dok je kazneni postupak zastao.

Tužitelji sada istražuju je li Thompson ponudio pomoć u odbacivanju kaznenog postupka u zamjenu za financijsku nagodbu u civilnoj parnici te su od njega zatražili da im dostavi informacije o pojedinostima navodne nagodbe.

"Optužbe na moj račun su potpuno netočne. To je još jedan neutemeljen napad na gospođu Diallo i njezine odvjetnike kako bi se odvratila pozornost s činjenice da gospodin Strauss-Kahn nasrnuo i sekusalno napastovao nedužnu ženu u hotelskoj sobi", napisao je Thompson u e-mailu.

20.08.2011. 16:29:17
http://metro-portal.hr/strauss-kahn-pokusava-kupiti-slobodu/62421/