Metro-portal.hr

objavljeno 26.10.2009. 20:19:02
ALI HAMENEI:

Strani agenti izvode napade i potiču sukobe

Zemlje u regiji trebaju paziti jer terorističke akcije izravno ili neizravno vode strani agenti, poručio je vrhovni vođa

Ajatolah Ali Hamenei
Ajatolah Ali Hamenei (Getty Images)

Iranski vrhovni vođa Ali Hamenei izjavio je u ponedjeljak da su nedavni napadi u Pakistanu, Iraku i Iranu djelo stranih agenata koji pokušavaju izazvati sukob između šijita i sunita, izvijestila je državna televizija.

"Krvave akcije izvedene u nekim islamskim zemljama, posebice u Iraku, Pakistanu i dijelu naše zemlje, trebale bi stvoriti raskol između šijita i sunita", rekao je ajatolah Hamenei.

Dodao je da "zemlje u regiji trebaju paziti na očuvanje jedinstva jer terorističke akcije izravno ili neizravno vode strani agenti".

U nedjelju je u dva napada autobombama u Bagdadu poginulo 155 i ranjeno više od 500 ljudi. U samoubilačkom napadu u Sistan-Balučistanu, pokrajini na jugoistoku Irana, poginulo je 40 osoba, među kojima 15 članova Čuvara revolucije, ideološke vojske islamskog režima. U Pakistanu je zadnjih mjeseci izvedeno više napada i oružanih akcija. (hina/metro-portal)

26.10.2009. 20:19:02
http://metro-portal.hr/strani-agenti-izvode-napade-i-poticu-sukobe/25063/