Metro-portal.hr

objavljeno 05.09.2013. 10:43:00
FRKA

Stožer protiv ćirilice o sutrašnjoj utakmici Hrvatska - Srbija

Više stotina vukovarskih prosvjednika i danas je krenulo u prosvjednu hodnju gradom u kojoj će obići nekadašnje vukovarsko stratište na Veleprometu i odati počast poginulima

Hoće li utakmica dodatno dići tenzije?
Hoće li utakmica dodatno dići tenzije? (Twitter)

U izjavi za javnost predsjednik Stožera za obranu hrvatskog Vukovara Tomislav Josić istaknuo je da ni danas neće biti nikakvih incidenata i da će se prosvjednici ponašati mirno i dostojanstveno.

Izrazio je zadovoljstvo činjenicom da su interventne snage policije povučene, no i dodao da se prosvjednici 'sile ne plaše, jer je se nisu bojali niti u Domovinskome ratu'. Josić je rekao da bi volio da temeljna policija nastavi čuvati postavljene dvojezične ploče, jer će u skoro vrijeme oni koji su naredili da se ploče postave biti prisiljeni skinuti ih.

'Gradsko vijeće će promijeniti Statut grada Vukovara i grad će biti proglašen mjestom posebnog pijeteta', ocijenio je Josić.

Najavio je za danas u 14 sati sastanak Stožera s braniteljskim i stradalničkim udrugama iz cijele Hrvatske kojih će, kako je rekao, na sastanku biti njih između 150 i 200 te će svi potpisati izjavu kako podupiru zahtjeve Stožera. 'Potom ćemo održati konferenciju za novinare na kojoj ćemo poslati jasne poruke odgovornima i što očekujemo', rekao je Josić.

Istaknuo je da Stožer u Vukovaru nikako nije tražio tenzije i da već osam mjeseci upozorava da se dvojezične ploče ne trebaju stavljati u Vukovaru. 'Mi nećemo rušiti grad, mi smo ovaj grad branili dok su ga rušili', poručio je Josić.

Povodom sutrašnje kvalifikacijske nogometne utakmice za Svjetsko nogometno prvenstvo između Srbije i Hrvatske u Beogradu, Josić je kategorično izjavio da Stožer ne organizira masovno gledanje utakmice jer su u Stožeru uvjerenja da bi došlo mnogo ljudi sa strane i njih bi bilo teško kontrolirati.

'Ako se ipak sutra u Vukovaru pojavi veliki broj ljudi, Stožer je voljan pomoći ili organizirati zajedničko gledanje utakmice na nekom izdvojenom mjestu poput stadiona', dodao je Josić.

05.09.2013. 10:43:00
http://metro-portal.hr/stozer-protiv-cirilice-o-sutrasnjoj-utakmici-hrvatska-srbija/80272/