Metro-portal.hr

objavljeno 23.04.2010. 19:43:29
KOSOR NAJAVILA

Stopostotni invalidi bit će pošteđeni plaćanja cestarine

Premijerka je najavila da će uz izmjene Zakona o javnim cestama Vlada predložiti i amandman, na temelju kojega će stopostotni invalidi i dalje biti pošteđeni plaćanja cestarine

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Goran Mehkek/Cropix)
"To je zakon koji je u dobrim vremenima uveo poseban standard za invalide koji imaju automobile. Što se tiče izmjene Zakona, tražila sam od ministara da pripreme amandman kojim će se od izmjena i dopuna ovog Zakona (o javnim cestama) izuzeti stopostotni invalidi, kako HRVI tako i civilni invalidi", izjavila je premijerka Kosor novinarima u središnjici HDZ-a.

"Očito je da je došlo i do jednoga nesporazuma, ali molim vas da vodite računa o svim proračunskim aktivnostima za invalide u Republici Hrvatskoj od kojih Vlada nije odustala", dodala je.

Premijerka Kosor je odbacila optužbe SDP-ove saborske zastupnice Vesne Škulić, koja je ustvarila da je Hrvatska jedina zemlja koja u krizi počinje štedjeti na najranjivijoj skupini.

"Žao mi je što gospođa Škulić nije spomenula sve što je napravljeno za invalide u Hrvatskoj i ove godine, unatoč teškim vremenima", kazala je premijerka.

Podsjetila je da više od 300 stopostotnih invalida od ove godine dobiva osobnog asistenta, da država kupuje automobile za najteže ratne vojne invalide, da je njihovim suprugama omogućen status njegovateljice te da se provode projekti prilagodbe mnogih objekata kako bi invalidi mogli lakše živjeti. (hina/metro-portal)

23.04.2010. 19:43:29
http://metro-portal.hr/stopostotni-invalidi-bit-ce-postedjeni-placanja-cestarine/38545/