Metro-portal.hr

objavljeno 02.03.2011. 20:03:00
EMBARGO NA SNAZI

Stopiran izvoz srpskog oružja u Libiju

"Mi smo obustavili svaku vrstu vojno-ekonomsku suradnju s Libijom, na temelju odluke Ujedinjenih naroda", kazao je srbijanski ministar obrane Dragan Šutanovac

Srbija obustavila vojno-ekonomsku suradnju s Libijom
Srbija obustavila vojno-ekonomsku suradnju s Libijom (Getty Images)

Srbija je obustavila vojnu suradnju s Libijom, izjavio je u srijedu srbijanski ministar obrane Dragan Šutanovac objasnivši taj potez poštivanjem odluke Ujedinjenih naroda (UN) o uvođenju sankcija Libiji, prenosi Hina.

"Mi smo obustavili svaku vrstu vojno-ekonomsku suradnju s Libijom, na temelju odluke Ujedinjenih naroda, i ne postoji nikakva šansa da mi izvozimo i u jednu zemlju u svijetu koja je pod sankcijama Ujedinjenih naroda", rekao je Šutanovac novinarima.

Prekid suradnje, kako je rekao, ostat će na snazi do daljnjega. Šutanovac je, u izjavi koju prenose mediji u Beogradu, izrazio nadu da će veliki projekti započeti s Libijom biti nastavljeni nakon što se stanje u toj zemlji stabilizira. Dodao je kako nitko od aktivnih ni umirovljenih pripadnika srbijanske vojske ne sudjeluje u događajima u Libiji te da njegovo ministarstvo pozorno prati događaje u Libiji i da je zabrinuto zbog njih.

Vijeće sigurnosti UN-a prihvatilo je u nedjelju rezoluciju kojom se uvode sankcije libijskom režimu na čelu s Gadafijem. Libijskom čelniku i članovima njegove obitelji zabranjena su putovanja i zamrznuta im je imovina, a Libiji je uveden embargo na uvoz i izvoz oružja.

02.03.2011. 20:03:00
http://metro-portal.hr/stopiran-izvoz-srpskog-oruzja-u-libiju/56033/