Metro-portal.hr

objavljeno 06.03.2014. 12:11:00
SMS 2014

Stop Making Sense objavio dodatak na lineupu

Kuha se najvrući lineup Stop Making Sense festivala koji se održava na lokaciji The Garden Tisno

SMS 2014 - najjači do sada
SMS 2014 - najjači do sada (SMS)

Dragulj na kruni festivala u Tisnom, Stop Making Sense, donosi novu razinu zabave u Hrvatsku. Donoseći odlično iskustvo zabave na plaži na prekrasnoj lokaciji u The Gardenu Tisno, Stop Making Sense festival se petu godinu vraća na dalmatinsku obalu, i to od 31. srpnja do 3. kolovoza 2014. godine. Kao nezaobilazni događaj na festivalskom kaledaru, Stop Making Sense pruža bijeg od stvarnosti, a novi život kreiraju pomno odabrani DJ-evi i izvođači.

Surađujući s najinovativnijim imenima elektroničke glazbe, svjetski poznatim DJ-evima i izvođačima, te strastvenim promotorima, festival kombinira smirenost raja na plaži s uzbuđenjem glazbenog festivala na kojem organizatori pažljivo biraju izvođače i osiguravaju jedinstveno i intimno iskustvo.

Hunee, DJ čiji opušten i organski pristup polagano gradi plesnu atmosferu, pokazat će moćan set dok disco, house, techno i soul imaju bitnu ulogu u tome. Hunee je i poseban gost Abattoir ekipe. Tiger & Woods tj. Larry Tiget i David Woods nastupat će uz velike slike dva tigra i zabavljat će ljude s raznim disco zvukovima koje oni nazivaju 'future boogie'. Rezidenti Mr. Solid Gold i Park Ranger predstavljaju londonski klub Corsica Studios kao dio Trouble Vision ekipe.

Sveprisutna Anja Schneider poznata je po energiji i nezasitnoj želji za uspjehom. Osnivačica etikete Mobilee Records, te bivša radijska voditeljica, sa sobom donosi pomno birane zvuke i pokazuje veliki talent. Anja se, kao i Rob Alldritt, pojavljuje uz Get Diverted ekipu koja premijerno nastupa na ovogodišnjem Stop Making Sense festivalu.

Jedan od šefova Running Back etikete, te house i disco DJ Gerd Janson po prvi će se put zaputiti na Stop Making Sense festival gdje će pokazati svoje znanje i strast prema elektroničkoj glazbi. Traženi DJ Robert Johnson, glazbeni novinar, odličan remixer, još je jedan sjajan dodatak Warm etiketi i njihovom nastupu na ovogodišnjem festivalu. Talentirani Nick Höppner, kojeg krasi raznovrsnost i temeljito poznavanje house i techno glazbe, dolazi u Tisno zajedno s Warm etiketom. Nick je uključen u rad Ostgut Ton etikete od samog početka, rezident je u berlinskom Panorama baru, po turnejama je kao DJ, a producira i techno za etikete kao što su Kompact, Echocord, Brain Math ili Liebe Detail. Njima se priključuju i Ali Tillett te Ollie Seaman.

Rezidenti Sub Cluba Harri & Domenic vraćaju se i ove godine i sa sobom dovode DJ duo Optimo - Twitch and Jonnie Wilkes. Duo se probija u svijet i ima simpatije izvođača kao što su Four Tet, Luciano i Atom Heart.

 

Producentski duo Psychemagik osvojili su medije sa svojim svježim pristupom remiksiranju. Njihova verzija stvari Fleetwood Mac's 'Everywhere', stavila ih je pod povećalo te obilježila kao glazbene zaljubljenike koji koriste jako rijetke sampleove. Psychemagik se priključuje Orlando Boom ekipi. Veliki talent koji se dokazao remiksiranjem za Tronik Youth i Klaxons, talentirati DJ i rezident londonskog kluba The Nest - Kiwi, također se priključuje Orlando Bloom ekipi.

Jedan od najzaposlenijih engleskih DJ-eva, a ujedno i najboljih izvoznih proizvoda, house producent T.Williams, dolazi na Stop Making Sense i dovodi svoj The T.Party Movement. Zabavan bend čija je redefinicija house glazbe stavila njihov rad pod povećalo dolazi rasplesati Tisno. Underground house i techno izvođač Mosca pridružuje se ekipi The T.Party Movement. Sudeći po širokoj paleti žanrova kao što su hip hop, jungle, rock, reggae i dancehall, Mosca dokumentira sve što je utjecalo na njega i svojoj selekciji house i techno glazbe. Fasciniran dubokim i osjećajnim zvukovima, on prezentira povijest popularne glazbe u elektroničkom obliku.

Leon Vynehall i njegov eklektičan stil crpe inspiraciju iz žanrova kao što su post punk, classical, funk, disco, soul i techno, s dozom bassa i posebnog house zvuka, a njegovu produkciju je teško opisati, no sigurno je da je svaki set bombastičan. Leon Vynehall se pojavljuje kao dio Aus Music ekipe, predvođene Will Saulom koji dolazi drugi put na festival i donosi svoj deep dubdisco pristup techno i house glazbi.

Član DJ kolektiva Horse Meat Disco Severino Panzetta putuje po svijetu i tjera ekipu na ples s underground house i disco ritmovima. Lovesick ekipa predstavlja Severina uz Blonde Ambition i Lovesick DJ-eve. Croatia Calling zabava na brodu počinje s DJ-evima Luka K i Zero, a njima se priključuju Brighton i Mimi. Dalston Superstore rezidenti Abattoir nastupaju uz Anomalus DJ-eve i Huneea, ali tu su i Rufus & Bambi. Peta godina Stop Making Sense festivala sa sobom donosi još imena koja će tek biti objavljena.

Smješten na prekrasnoj lokaciji The Garden Tisno, Stop Making Sense festival se udomaćio na Mediteranu, okružen hladom borova. Glazbena kulisa dolazi s pozornice smještene na plaži, te one skrivene među drvećem, a zabava se proteže i na klub na otvorenom Barbarellas gdje ples ne prestaje do zore. Osiguravajući 18 sati glazbe dnevno, Stop Making Sense nudi techno, electro, funk, soul i disco zvuke, a zabave na brodovima vas vode na idilične lokacije na moru. Uživajte u zvukovima Tiki bara na plaži, gozbi u gradiću Tisno, odmaranju na plaži ili jednostavno plešite pod suncem kao da vam je to najvažnija stvar na svijetu.

Osigurane su EX YU cijene ulaznica s popustom, a mogu se kupiti u sustavu Entrio. Više informacija na https://www.entrio.hr/event/stop-making-sense-1205

06.03.2014. 12:11:00
http://metro-portal.hr/stop-making-sense-objavio-dodatak-na-lineupu/83648/