Metro-portal.hr

objavljeno 03.05.2014. 15:09:00
INMUSIC 2014

Stop Drop Robot, pobjednici natječaja All About the Music dolaze na INmusic

Stop Drop Robot je britanski bend kojeg je, pred mnogobrojnom publikom, stručni žiri odabrao kao pobjednika natječaja

Ekipa iz Sheffielda stiže na Jarun
Ekipa iz Sheffielda stiže na Jarun (INmusic)

U petak, 2. svibnja, održalo se finale drugog po redu britanskog natječaja All About the Music, na kojem su se britanski bendovi borili za nastup na najvećem hrvatskom open air festivalu, u organizaciji Eufesta. Ukupno je pet bendova-finalista natječaja nastupilo u klubu Zephyr Lounge u kojem su dosad nastupala velika glazbena imena poput Patti Smith, The Stranglers, Razorlight, The Kooks, New York Dolls, Black Rebel Motorcycle Club, The Fall itd

Odluka je pala! Stop Drop Robot je britanski bend kojeg je, pred mnogobrojnom publikom, stručni žiri odabrao kao pobjednika natječaja. Ekipa iz Sheffielda imat će izvanrednu priliku ove godine na INmusic festivalu zasvirati uz bok glazbenim velikanima, dok će publika INmusica imati priliku poslušati bend koji sasvim sigurno predstavlja budućnost britanske glazbe. Spomenimo i ostale finaliste natječaja All About the Music, a radi se o The River 68s, Faitala, The Black Hands BÊTE. Oni su također odsvirali odličan set. Ipak, samo je jedan izvođač mogao pobijediti i zaraditi kartu za nastup na jednom od najboljih europskih festivala.

Stop Drop Robot bend je čiji se izričaj temelji na elektronskom rocku s futurističkim zvukom. Osnovani su 2011. te su odonda na turneji unutar Yorkshirea. Na glasu su kao izvođači s eksplozivnim live nastupima i pjesmama koji publici ples ostavljaju kao jedinu mogućnost. Stop Drop Robot jedinstvena su futuristička mješavina elektronike, gitara i bubnjeva s ciljem stvaranja zvuka koji je samo njima jedinstven. Sami za sebe kažu da vokale radije koriste kao sredstvo izražavanja konceptualnih ideja nego narativa.

Deveto izdanje INmusic festivala održat će se već tradicionalno na Otoku mladosti zagrebačkog Jaruna u standardnom trodnevnom izdanju, odnosno uključivat će nulti dan i dva redovna dana festivala. Nestrpljivo se iščekuju nastupi vrhunskih bendova kao što su The Black Keys, Pixies, MGMT, Foals, The Fratellis, Wolfmother, Flogging Molly, Bombay Bicycle Club, Crystal Fighters, Digitalism, Partibrejkers, Ljetno kino i mnogih drugih.

Vrlo atraktivan line up ovogodišnjeg INmusic festivala realiziran je zahvaljujući i potpori Ožujskog piva, OTP banke, Turističke zajednice Grada Zagreba i Hrvatske turističke zajednice. Ulaznice za INmusic festival mogu se kupiti u Tisak Media centrima diljem Hrvatske, u Dirty Old Shopu u Zagrebu, putem Tisak Media Webshopa i putem službene stranice festivala po cijeni od 349 kuna.

03.05.2014. 15:09:00
http://metro-portal.hr/stop-drop-robot-pobjednici-natjecaja-all-about-the-music-dolaze-na-inmusic/84746/