Metro-portal.hr

objavljeno 30.06.2013. 13:38:00
SHOW

Stonesi po prvi put na Glastonburyju

POGLEDAJTE SNIMKU! Organizatori su povećali broj mjesta uvjereni da će mnogo od 135.000 posjetitelja festivala željeti poslušati legendarnu skupinu

Jagger prvi puta na stageu Glastonburyja
Jagger prvi puta na stageu Glastonburyja (Twitter)

Više desetaka tisuća osoba dočekalo je u subotu navečer s velikim oduševljenjem Rolling Stonese na festivalu u Glastonburyju, na jugozapadu Engleske, gdje je grupa nastupila prvi put u više od 50 godina karijere. "Ako je ovo prvi put da vidite grupu, morat ćemo se vratiti", kazao je gotovo 70-godišnjak Mick Jagger gomili prisutnih od kojih većina nije bila rođena kad su Stonesi počeli priređivati prve koncerte.

Jagger je koncert počeo izvodeći klasik iz 1968. "Jumpin' Jack Flash" s vatrometom u pozadini. U više od dva sata glazbe, Stonesi su oduševili prisutne nizom klasika, ali i country pjesmom "Glastonbury Girl". Obožavatelji su mjesta zauzimali i do 12 sati prije početka spektakla koji je kulminirao s "You Can't Always Get What You Want" i "Satisfaction".

Organizatori su povećali broj mjesta uvjereni da će mnogo od 135.000 posjetitelja festivala željeti poslušati legendarnu skupinu. Michael Eavis, jedan od organizatora, nekoliko je godina pokušavao uvjeriti Stonese da sudjeluju na festivalu.

Festival u Glastonburyju koji danas ima 58 pozornica, na svojim je počecima 1970. bio obično okupljalište hipija koje bi privuklo 1500 osoba. Sada je mjesecima unaprijed rasprodan.

Evo i snimke spektakularnog nastupa:

30.06.2013. 13:38:00
http://metro-portal.hr/stonesi-po-prvi-put-na-glastonburyju/79024/