Metro-portal.hr

objavljeno 01.08.2011. 16:53:00
POČAST ŽRTVAMA

Stoltenberg zahvalio Norvežanima na hrabrosti i dostojanstvu

U prisutnosti kralja Haralda V., njegova sina prestolonasljednika Haakona i članova parlamenta odana je počast minutom šutnje žrtvama napada, a zatim je intonirana himna

Fotografija vijesti

Zahvalu norveškom narodu i počast svojim poginulim sunarodnjacima danas je pred članovima norveškog parlamenta odao Jens Stoltenberg, premijer zemlje koja se još uvijek nije oporavila od strašnog pokolja Andersa Breivika, prenosi Hina.

"Najveću zahvalu upućujem norveškom narodu koji je pokazao odgovornost kad je to trebalo, koji je sačuvao dostojanstvo i odabrao demokraciju", rekao je Stoltenberg.

U prisutnosti kralja Haralda V., njegova sina prestolonasljednika Haakona i članova parlamenta odana je počast minutom šutnje žrtvama napada, a zatim je intonirana himna.

Predsjednik parlamenta Dag Terje Andersen pročitao je imena svih 77 žrtava ubijenih u dvama napadima što ih je počinio Anders Behring Breivik.

Komemoracija u znak počasti stradalima, njihovoj rodbini i svima koji su odmah stigli u pomoć, na državnoj će se razini održati 21. kolovoza.

01.08.2011. 16:53:00
http://metro-portal.hr/stoltenberg-zahvalio-norvezanima-na-hrabrosti-i-dostojanstvu/61878/