Metro-portal.hr

objavljeno 23.08.2018. 21:34:00
HE HE

Što žene privlači na muškarcima... zapravo?

zZnanstvenici su im odlučili uskočiti u pomoć i otkriti male promjene koje bi ih u potpunosti mogle transformirati u očima žena

O, da!
O, da! (Arhiva)

Nema univerzalnog odgovora na pitanje što je ženama privlačno, a pronalazak partnerice u digitalno doba postaje sve teže i za muškarce.

Međutim, znanstvenici su im odlučili uskočiti u pomoć i otkriti male promjene koje bi ih u potpunosti mogle transformirati u očima žena, prenosi Independent.

Brada - najčešće nam se čini da su žene podijeljene oko muškaraca s bradom. Međutim, izgleda da baby face, ipak, slabije stoji nasuprot guste i uređene brade. Istraživanje iz 2013. godine analiziralo je 4 looka brade: potpuno obrijana, vrlo kratka brada, punija brada i dugačka. Muškarci s punijom bradom ispitanicama su se pokazali najprivlačnijima. Kao razlog istraživači su naveli. "Brada asocira na muževnost, zrelost i dominantnost, ali i na agresiju."

Crvena boja - poznato je da ženama crvena boja najbolje pristaje, ali istraživanje je otkrilo da jednako vrijedi u suprotnom smjeru. Analizirajući ispitanike iz Kine, SAD-a, Engleske i Njemačke znanstvenici su otkrili da su isti muškarci bili puno privlačniji ženama kada su nosili crvenu košulju nego zelenu. 

Humor - unatoč važnosti izgleda, u dugogodišnjim vezama ipak je bitnije da se ugodno osjećamo s partnerom. Upravo zato ne čudi da je više studija utvrdilo da su ženama privlačniji duhoviti muškarci koji ih mogu nasmijati. To bi mogla biti velika utjeha u slučaju da vas utrke motorom ne zanimaju, a bradu jednostavno ne možete 'uzgojiti'. 

Ožiljci - spremnost na izazov uvijek je privlačna, a postoji i znanstvena potvrda jer je otkriveno da žene cijene muškarce koji je bave 'riskantijim' aktivnostima. Oni koji su se usudili na hobije poput brdskog biciklizma, ronjenja, utrka ili ostalih adrenalinskih sportovadobili su veću 'ocjenu'. Uz takve aktivnosti dolazi rizik od ozlijeda. Međutim, ožiljci će vas samo učiniti privlačnijima jer su rezultati istraživanja pokazali da su muškarci s tragovima ozlijeda na licu ženama intrigantni. 

Status - možda potvrđuje stereotip da su žene lude za bogatim muškarcima, ali istraživači sa Sveučiliša u Walesu dokazali su da nježniji spol doista preferira one koji se čine dobrostojeći. Pokazali su fotografiju muškarca pored luksuznog Bentleyja, a na drugoj je fotografiji muškarac bio prikazan pored crvene Ford Fieste. Većina je žena u toj studiji ocijenilo muškarca pored Bentleyja puno privlačnijim. 

23.08.2018. 21:34:00
http://metro-portal.hr/sto-zene-privlaci-na-muskarcima-zapravo/113932/